Cıbıltepe'de "Sömestr" Yoğunluğu - Son Dakika
Güncel

Cıbıltepe'de "Sömestr" Yoğunluğu

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezinde yarı yıl talili öncesi yoğunluk yaşanıyor.

19.01.2015 15:14  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki otellerde, yarı yıl tatili öncesi doluluk yüzde 90'a ulaştı.

Aralıklarla etkili olan yağışın ardından kar kalınlığının 75 santimetreye ulaştığı Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, yarı yıl tatili hazırlıkları tamamlandı.

Kayak merkezinde faaliyet gösteren otellerde, doluluk yüzde 90'a ulaşırken, yurt içi ve yurt dışından gelen turistler, sarıçam ormanlarıyla çevrili pistlerde kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşıyor.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayak merkezinde yarı yıl tatili öncesinde yoğunluğun başladığını belirterek, Sarıkamış'a her geçen gün ilginin arttığını söyledi.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin ne kadar tercih edildiğinin telesiyejlerin önündeki kuyruktan belli olduğunu ifade eden Gürbüz, "Kayak merkezinde gerek mekanik tesisler, gerekse pistler bölgesinde yaz dönemi çalışma yaparak büyük emek verildi. 1. etapta acemiler için ayrılan pistte dolgu ve tesviye çalışmasından sonra gece kayağı için ışıklandırma yapıldı. Oteller bölgesindeki müşterilerimizin yukarıya taşınması için kaymakamlık olarak yaklaşık 3 milyon liraya bir telesiyeji de hizmete sunduk" dedi.

Gürbüz, merkeze modern ve otantik üç kafe yaptırdıklarını bildirerek, kayak merkezleri rekabetçi bir yapıya büründüğü için fiyatların da makul seviyeye çekildiğini ifade etti.

Türkiye'de birçok kayak merkezi olmasına rağmen Cıbıltepe'de çığ ve sis tehlikesi olmadan insanların gönüllerince kaydığını anlatan Gürbüz, "Sarıçam ormanları arasında kristal kar üzerinde kayak keyfi bulunmaz bir nimet. Umuyoruz ki yeni yatırımcılarımız Sarıkamış'ı daha çok tercih ederler, burada istihdamın artmasına yardımcı olurlar. Biz Moskova ve EMITT fuarına gitmeye karar verdik. Burada ilçemizdeki kayak potansiyelini tanıtacağız. Daha sonra otelcilerimiz ile İran, Azerbaycan pazarına girmeyi düşünüyoruz. Bizler Sarıkamış'ı hak ettiği yere getiriyoruz, getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cıbıltepe'de 'Sömestr' Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement