Çiçek Açan Şehirler Yarışması - Son Dakika
Yerel

Çiçek Açan Şehirler Yarışması

Antalya Büyükşehir Belediyesinin "Kaleiçi Projesi" ile katıldığı Çiçek Açan Şehirler Yarışması'nın sonuçları, yarın Kanada'nın Kamloops kentinde törenle açıklanacak.

03.10.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesinin "Kaleiçi Projesi" ile katıldığı Çiçek Açan Şehirler Yarışması'nın sonuçları, yarın Kanada'nın Kamloops kentinde törenle açıklanacak.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker, törene katılmak için Kamloops'a gitti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile katıldığı New York programının ardından Kamloops'a geçti.

Çiçek Açan Şehirler Başkanı Bob Lewis ve Kamloops Belediye Başkanı Peter Milobar'ın ev sahipliğinde, Kanada ile Türkiye bayrak değişimi töreni yapıldı. Bayrak değişimini Kanada adına senatörü Nancy Greene, Türkiye adına da Vali Türker gerçekleştirdi.

Türk bayrağını Greene'e öperek teslim edip Kanada bayrağını alan Türker, şunları kaydetti:

"Her şey çok güzeldi. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Türkiye'de yerel yönetimler yeşil projelere daha fazla önem veriyor. Antalya, turizmin başkenti. Türkiye'nin ilk EXPO'su EXPO 2016, Antalya'da 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla gelecek yıl yapılacak. Bahçecilik EXPO'su Türkiye'nin ilk deneyimi. Gelecek ay G20 Zirvesi Antalya'da gerçekleşecek. EXPO için çok heyecanlıyız. EXPO'nun ev sahipliğinin yanı sıra kentin turizmin başkenti olduğundan bahsetmek isterim. Her yıl 18 milyon turist geliyor, 12 milyonu yabancı. Antalya hakkında detay vermek istemiyorum, kendi gözünüzle görmenizi diliyorum. Yarınki ödül töreni için de umutluyuz. Gelecek yıl hepinizi Antalya'ya davet ediyoruz."

Vali Türker, Kanadalı senatör Nancy Greene'e kahve takımı hediye etti.

"Umudunuzu kaybetmeyin"

Türel'in Antalya Büyükşehir Belediyesi flamasını verdiği Kamloops Belediye Başkanı Peter Milobar da kent olarak ulusal ve uluslararası kategorilerde bu yarışmaya katıldıklarını belirterek, "Uluslararası kategoride katıldığımızda bizden çok daha büyük olan şehirlerle yarıştık ve kazandık. Bu nedenle umudunuzu kaybetmeyin" ifadesini kullandı.

Yarışmacılara şans dileyen Milobar, katılan her kentin iyi iş çıkardığını vurguladı.

Türel, Kamloops bayrağını teslim aldığı Milobar'a kahve takımı hediye etti.

Törene, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da katıldı.

Antalya'nın yarışmaya katılımı

Antalya'nın, Kanada merkezli bir sivil toplum örgütünün düzenlediği Çiçek Açan Şehirler Yarışması'na katılımı, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği 2014 yılı bahar toplantısı sırasında, EXPO 2016 heyetine önerildi. EXPO Konseyi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu, yarışmaya katılımı uygun buldu.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu üyesi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in girişimleriyle "Kaleiçi Projesi" hazırlandı ve yarışmada finale kadar yükseldi.

Yarışmaya, nüfuslarına göre farklı kategorilerde 30 kent katıldı. 2 milyon nüfusuna göre, Antalya ile aynı kategoride Kanada Ontario'dan Chatham-Kent ve Sarnia, Çek Cumhuriyeti'nden Zlin ve Güney Kore'den Seongbuk-gu yarışıyor. Yarışmanın sonuçları, Kamloops'ta yarın açıklanacak.

Yarışma için tarihi Kaleiçi semtindeki Hıdırlık Sokak, Mermerli Sokak, Hesapçı Sokak ve Eski Yanık Hastane alanı çiçeklerle süsledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çiçek Açan Şehirler Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement