Çiçek Norveç'teki Türk Temsilcilerle Görüştü - Son Dakika
Güncel

Çiçek Norveç'teki Türk Temsilcilerle Görüştü

TBMM Başkanı Çiçek, Oslo'da katıldığı Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı'nın ardından Türk temsilcilerle görüşerek, sorunları dinledi.

12.09.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Norveç'teki Türk temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Norveç'in başkenti Oslo'da 2 gündür süren Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı sona erdi. Konferansa katılarak çok sayıda ülkenin temsilcileriyle heyetler halinde görüşen Çiçek, öğleden önceki oturumdan sonra Cuma namazını kılmak üzere Oslo'daki Diyanet Camisi'ne geçerek cami lokalinde vatandaşlarla sohbet etti. Cuma namazını burada kıldıktan sonra Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği'ne geçen Çiçek ve beraberindekiler, büyükelçilik rezidansında Türk temsilcilerle bir araya geldi.

Aralarında Oslo Belediye Meclisi üyeleri Gülay Kutal ve Mertefe Bartınlıoğlu ile İslam Toplumu Milli Görüş Norveç Bölge Başkanı Murat Yüksel Ercan, Norveç Türkiye Ticaret Derneği Başkanı Osman Ayhan ve Norveç Türk İşadamları Derneği Başkanı Şaban Yıldız'ın da bulunduğu 25 kişiden oluşan Türk temsilciler, Çiçek ve Büyükelçi Şafak Göktürk'e sorunlarını aktarma fırsatı buldu.

Katılımcıların, Türkiye'de alınan ehliyetlerin Norveç'te de geçerli olması, aileden alınan çocukların Norveçli koruyucu ailelere verilmesinin önüne geçilmesi, cenaze fonları ve cenazelerin Türkiye'ye THY tarafından ücretsiz taşınması gibi konulardaki taleplerini dinleyen TBMM Başkanı Çiçek, yardımcı olmaya çalışacağını belirtti.

Eskiden ulaşım ve iletişim imkanlarının çok zor olduğunu ancak şimdi çok kolaylaştığına değinen Çiçek, yıllar önce geçici olarak Avrupa ülkelerine gelen vatandaşların, artık bu ülkelerde kalma eğiliminin ağır bastığını söyledi.

Çiçek, bu durumda vatandaşların bulundukları ülkelerde sorunları çözüme kavuşturmak gerektiğini, bu nedenle ülkelerin imkanlarının iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı. Çiçek, "Bu ülkeler, sivil topluma önem veriyor. Ne gibi haklarımız var, bunları bilmemiz lazım. Dernekler var, dernekler sadece uğrayıp zaman geçirilen yerler olmaması lazım, üyelerinin yararına çalışma ve araştırmalara yoğunlaşması gerekir ancak bizlerden ve büyükelçilikten istenen bir şey varsa gerekeni yapalım" diye konuştu.

Toplantının ardından Oslo Gardermoen Havaalanı'na geçen Çiçek ve beraberindekiler, Türkiye'ye hareket etti. - Norveç

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çiçek Norveç'teki Türk Temsilcilerle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement