"Sektördeki Büyük Oyuncular, Otelcileri Baskı Altına Almaya Çalışıyor" - Son Dakika
Ekonomi

"Sektördeki Büyük Oyuncular, Otelcileri Baskı Altına Almaya Çalışıyor"

"Sektördeki Büyük Oyuncular, Otelcileri Baskı Altına Almaya Çalışıyor"

TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, sektördeki büyük oyuncuların otelcileri baskı altına almaya çalıştığını söyledi.

08.12.2014 09:54  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Fahrettin Çiçek, sektördeki büyük oyuncuların otelcileri baskı altına almaya çalıştığını iddia etti.

Ege'de erken rezervasyon sinyali alınabilecek yurt dışı pazarlarda durgunluk bulunduğuna dikkati çeken TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı ve Peninsula Turizm Genel Müdürü Fahrettin Çiçek, "İngiltere, Hollanda ve Almanya gibi. Erken rezervasyona başlayan pazarlardaki partnerlerimiz ek bonuslar ve indirim talepleriyle karşımıza geliyorlar. Onlar da haklı. Erken rezervasyon dönemini boş geçirmek istemiyorlar. Sektörün büyük oyuncuları da otelcileri baskı altına almaya çalışıyor. Türkiye, rekabetin gereğini yapmak zorunda. Çünkü Avrupalı tüketicinin Türkiye'ye bakış açısında 'bekle sonra, karar ver' sinyali var. Hem Türkiye'nin hem konaklama sektörünün hem de tur operatörünün atacağı adımlar çok önemli. Erken karar veren müşteriyi kaçırmamalıyız. Yoksa sonrasında ciddi promosyonlarla geçirilmesi gereken bir dönem olacaktır" dedi.

"EGE'NİN ETKİLENMEMESİ DÜŞÜNÜLEMEZ"

Türk turizmcisisinin 'bekleyelim, görelim' mantığından kurtulması gerektiğini vurgulayan Çiçek, "Önlemlerini önceden almak zorunda.. Daha çabuk düşünüp karar vermek zorundayız. Antalya bunu hissetti. Antalya'da erken rezervasyon indim oranları yüzde 40'a dayanmış durumda. Bu sinyaller alındı, reaksiyon gösteriyorlar. Ege'de bu anlamda net bir hamle olmadı. Ege, elinde bulundurdu sağlam mozaiğiyle talebi dengeleyebiliyor. Antalya bu şekilde devam ederse, Ege'nin etkilenmemesi düşünülemez. Bu durum, Ege bölgesini etkileyecektir. Bir de Ramazan ve bayram tatilleri, Türk tüketicisini belli tarih aralarına sıkışmaya yöneltecek. Bu da otelcinin 'biraz daha bekleyelim' moduna girmiş olmasına neden olabilir. Ön ve arka sezonlarda zorlanacağımız kesin. Erken rezervasyonları kaçırırsak tabi. Otelcilerin bir an önce reaksiyonu görmeleri gerekiyor. Kısacası, 2015 biraz zor bir sezon olacak" diye konuştu.

KUŞADASI'NDA YAKLAŞIK 2 BİN 500 YATAK DEVREYE GİRİYOR

Fahrettin Çiçek, Kuşadası'ndaki yeni turistik tesis yatırımlarıyla ilgili hem müjde verdi, hem de uyarılarda bulundu. Çiçek, şöyle konuştu: "Kuşadası'nda yeni yatırımlar var. Yaklaşık 2 bin 500 yatak devreye giriyor. Bu da bölgede istihdam açısından fırsat yaratmakla birlikte personel konusunda sorun yaratabilir. Bu konuda da dikkatli olmak gerekiyor." - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 'Sektördeki Büyük Oyuncular, Otelcileri Baskı Altına Almaya Çalışıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement