Çiçek: Sokakları Kirletip Bayrak Asarak Seçim Kazanılmıyor - Son Dakika
Güncel

Çiçek: Sokakları Kirletip Bayrak Asarak Seçim Kazanılmıyor

Çiçek: Sokakları Kirletip Bayrak Asarak Seçim Kazanılmıyor

TBMM eski Başkanı ve AK Parti'nin Ankara 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Cemil Çiçek, Ankara'nın Kazan İlçesi'ne yaptığı ziyarette, 1 Kasım'da yapılacak seçimin önemine dikkat çekti.

28.09.2015 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM eski Başkanı ve AK Parti'nin Ankara 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Cemil Çiçek, Ankara'nın Kazan İlçesi'ne yaptığı ziyarette, 1 Kasım'da yapılacak seçimin önemine dikkat çekti. Çiçek, "Bu seçim bizim çok partili siyasi hayatımızda en başta gelen en önemli seçimlerden bir tanesi. Çünkü ilk defa Türkiye, hükümet kurulamadığı için Anayasa'nın ilgili maddesi gereğince Cumhurbaşkanınca Türkiye'yi seçime götürmek mecburiyetinde kaldı. ve dolayısıyla çok önemli bir seçim. Toplumda bir gerginlik, sıkıntı var. Nezaket içerisinde karşılıklı saygıya, eleştiriye açık, ama her türlü hakarete de kapalı bir söylem geliştirelim. Türkiye'de seçimler sebebiyle hiç bir faydası olmayan kirlilikler yaşanır. Bayraklar, flamalar, ötekidir, berikidir bunu asanlara da faydası olmaz. Sokakları kirleterek çok fazla bayrak, afif asarak seçim kazanılmıyor" dedi.

YUNANİSTAN'IN HALİ ORTADA

Cemil Çiçek gazetecilere yaptığı açıklamada, bir belirsizliğin ortada olduğunu ve hükümetin kurulamadığını hatırlattı. Çiçek, "Ümit ederiz, temenni ederiz ki, 1 Kasım seçimleri ile birlikte bu belirsizlik ortadan kalksın. Türkiye'ye, maliyeti çok büyük zaman kaybediyoruz. Zamanları, fırsatları kaybediyoruz. O sözüm ne anlam ifade ediyor. Yunanistan'a bakıp değerlendirmek uygun olur. Altı yıl içerisinde yedi defa hükümet kurdu. Sekizincisi kuruldu. istikrarsız dönem yaşadı. Bir yıl içerisinde 3 seçim yaptı ve Yunanistan'ın hali ortada. Ekonomisi ortada IMF'ye, AB'ye olan borçlarını hesaba katın Yunanistan'ın kendisine gelebilmesi büyük bir zaman isteyecek. Uzun bir belirsizlik döneminden sonra Türkiye, AK Parti iktidarı ile huzurlu ve istikrarlı bir dönem geçirdi. 7 Haziran seçimlerinde ise bir tablo çıktı ve bir hükümet kurulamadı. ümit ediyoruz 1 Kasım seçimleri, bu manada bu belirsizliği ortadan kaldırsın ve Türkiye kaldığı yerden yoluna, hizmetine devam etsin" dedi.

Seçimlere giderken herkesin beklentisi olduğunu, bu işin tabiatı gereği emeklinin de, işçinin de, memurun da beklentisi olduğunu kaydeden Cemil Çiçek, "Bunları imkan ölçüsünde karşılamakta hükümetlerin görevidir. Onun için vatandaşımızın bu beklentilerini çok normal, çok doğal karşılarız. Hangi kesim olursa olsun. Ama siyasetçiler de tutamayacağı sözü vermesinler. Türkiye'nin gücünü aşan, devleti sıkıntıya, zora sokan ve içinden çıkamayacağı bir kısım vaatlerle de karşı karşıya bırakmamalıdır. Siyasetçi olmayacak vaatle hem siyasete itibar kaybettirir, hem de devleti doğru olmayan harcamalara yöneltir. Bunun en açık, en tipik misali 1991'deki erken emeklilik vaadini ve arkasından yapılan düzenlemedir. O zaman çok hoşumuza gitti, 38 yaşında, 40 yaşında emekli olmak. Ama bugün devlet onun bedelini 2036'ya kadar ödemek mecburiyetinde. Biz gelecek nesillere bu kadar ağır yükler bırakmayacak, vatandaşın hayat seviyesini, refahını artıracak doğru düzenleme yapalım. Yani talepte makul olsun, verilen söz de buna uygun olsun" dedi.

SOKAKLARI KİRLETEREK, EN ÇOK BAYRAK, FLAMA ASARAK SEÇİM KAZANILMIYOR

Bu seçimle ilgili toplumda belli bir gerginliğin, bir sıkıntının var olduğunu belirten Cemil Çiçek, "Bu manada bunu ortadan kaldırılması gerekiyor. Onun için nezaket içerisinde karşılıklı saygıya dayalı, her türlü eleştiriye açık, ama her türlü hakarete de kapalı bir söylem geliştirelim. İkincisi, Türkiye'de seçimler sebebiyle hiç bir faydası olmayan kirlilikler yaşanır. Bayraklar, flamalar, ötekidir, berikidir bunu asanlara da faydası olmaz. En çok ta küçük partiler bu bayrakları asarlar, flamaları asar, ama en az oyu da onlar alırlar. Demek ki sokakları kirleterek çok fazla bayrak asarak, çok fazla afiş asarak seçim kazanılmıyor, elbette propaganda olmadan olmuyor. Seçim dönemi, propaganda dönemi hem üslup kirliliğine itibar edilmemeli hem de çevreyi, fiziki çevreyi tabii çevreyi kirletecek davranışlarında kaçınmamız lazım" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çiçek: Sokakları Kirletip Bayrak Asarak Seçim Kazanılmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Edirne'de Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde meydana gelen kazada, Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi
    18:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi

    Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gününde, Duo Brno ve Suk Quartet, Ayazini köyünde bir konser verdi. Çekyalı sanatçılar, obua, fagot, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserler seslendirdi. Konser, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.


Advertisement