Çiçek'ten şehit yakınları ve gazilere iftar - - Son Dakika
Politika

Çiçek'ten şehit yakınları ve gazilere iftar -

Çiçek\'ten şehit yakınları ve gazilere iftar -

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Gazze, Filistin, hergün görüyorsunuz, bir insanlık dramı, vahşet cereyan ediyor.

15.07.2014 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, " Gazze, Filistin, hergün görüyorsunuz, bir insanlık dramı, vahşet cereyan ediyor. Ama kimsenin kılının kıpırdadığı yok. Medeni dünyanın ayağa kalkması için Filistin'de, Suriye'de Irak'ta hatta Kırım'da daha kaç tane üzücü olayın cereyan etmesi lazım" dedi.

Çiçek, TBMM Üyeler Lokantası'nda düzenlenen iftarda, şehit yakınları ve gazilerle biraraya geldi.

Salona gelişinde davetlilerle tek tek tokalaşan Çiçek, iftarın ardından yaptığı konuşmada, 4 yıldır gerçekleştirdikleri bu iftarın Ramazan boyunca gerçekleştirilen en anlamlı etkinliklerden biri olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin şehit ve gazilerin kahramanca mücadeleleri üzerine kurulduğunu belirten Çiçek, "Bu çatının asıl sahibi sizlersiniz. Bu ülkenin sahipleri sizlersiniz. Millet en evvel sizlerden başlar" dedi.

Bir millet devletsiz kalırsa, bir toplum millet haline gelemezse başına nelerin gelebileceğini herkesin düşünmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, yakın çevrede yaşananlara bakıldığında da bunun görülebileceğini söyledi. Çiçek, şöyle devam etti:

"Son yüzyılda millet olarak bir çok kazanımımız var ama üçü çok önemli. Bunlardan biri bağımsızlığımız. Eğer bağımsızlık olmasaydı kimin kulu ve kölesi olacaktık onu iyi hesap etmek lazım. İkinci kazanımımız Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Çünkü Osmanlı İmparatorluğu parçalandı, bu devletten birden çok devlet ortaya çıktı. Birinci Cihan Harbini başlatanlar, bizi istiklal mücadelesine mecbur bırakanlar, bizim varlığımıza tahammül edemedi. Bizi geldiğimiz Asya bozkırlarına tekrar sürebilmek için hepsi biraraya geldi. Ama bu ülkenin kahraman evlatları aziz Atatürk'ün liderliğinde yeni bir bağımsızlık savaşını kazandı. Mazlum milletlere de örnek bir mücadele sürdürdük. Üçüncüsü de demokrasidir. Bunlara her vesile ile vurgu yapıyoruz ki sahip olduklarımızın kıymetini iyi bilelim. Bunların kıymetini bilemezsek tarih tekrar tekerrür eder."

-"Başımıza bir iş gelirse bize bizden başka da dost yoktur"

Türkiye'nin yakın çevresine baktığında sahip olduklarının kıymetini daha iyi görebileceğini ifade eden Çiçek, Suriye'de hergün varil bombalarıyla insanların yaşamlarını kaybettiğini belirtti. Irak'ta da 1 milyondan fazla insanın öldüğünü ve ölmeye devam ettiğini aktaran Çiçek, şöyle konuştu:

"Gazze, Filistin, hergün görüyorsunuz, bir insanlık dramı, vahşet cereyan ediyor. Ama kimsenin kılının kıpırdadığı yok. Bütün bu zulümler, işkenceler, bu kayıplar olurken medeni dünyanın tavır koyması için Filistin'de, Suriye'de Irak'ta hatta Kırım'da, Kırım da bir başka yara daha kaç tane üzücü olayın cereyan etmesi lazım? Kaç bin kadının, çocuğun, yaşlının öldürülmesi gerekiyor? Bütün bu eylemleri lanetliyoruz. Bütün bu vahşeti, cinnetleri lanetliyoruz, tavır koyuyoruz. Ama bilmemiz gerekir ki başımıza bir iş gelirse bize bizden başka da dost yoktur."

Türkiye'nin sıradan bir coğrafyada olmadığını, en az üzerindeki insanlar kadar toprak altında yatan şehitleri olduğunu vurgulayan Çiçek, şehit ve gazilerin emanet ettiği ülkeye sahip çıkılması ve bunun yeni nesillere de öğretilmesi gerektiğine işaret etti.

Milli iradenin temsil edildiği TBMM çatısı altında şehit yakınları gaziler ve yaşlılarla birarada olmayı çok önemsediğinin altını çizen Çiçek, "Bugün millet olarak övüneceğimiz ne varsa bunların asıl sahipleri şehitlerimiz ve onların yakınlarıdır, kahraman gazilerimizdir ve ellerini her zaman öpmekten gurur duyduğumuz yaşlılarımızdır" diye konuştu.

İftara katılan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan de söz alarak davet için Çiçek'e teşekkür ettiler, düşünce ve taleplerini aktardılar.

Uran ve Tandoğan, Çiçek'e plaket ve rozet armağan etti.

Muhabir: Seval Güler

Yayınlayan: Kudret Topçu

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Çiçek'ten şehit yakınları ve gazilere iftar - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu
    23:36 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına düzenlenen iftar programında hakim ve savcılarla bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit savcının emanetine sahip çıkma noktasında mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Tunç, adaletin tecellisi için yapılan fiziksel ve yargı reformlarına değinerek, hukuk fakültelerinde yapılan değişikliklerin savunmayı güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.


Advertisement