Cide'de Çanakkale Zaferi'nin 100'cü Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Cide'de Çanakkale Zaferi'nin 100'cü Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri

Cide\'de Çanakkale Zaferi\'nin 100\'cü Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri

Kastamonu’nun Cide ilçesinde, Çanakkale Zaferi’nin 100’cü Yıldönümü ve Şehitleri Anma günü nedeni ile Halk Eğitim Merkezi Salonunda program düzenlendi.

18.03.2015 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, Çanakkale Zaferi'nin 100'cü Yıldönümü ve Şehitleri Anma günü nedeni ile Halk Eğitim Merkezi Salonunda program düzenlendi.

Cide Çok Programlı Anadolu Lisesi koordinesinde yapılan program saat 10.00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı ise Okul Müdür Başyardımcısı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Deniz Kirencekaya yaptı. Ardından Çanakkale Zaferi şiiri slayt eşliğinde okundu. 30 kadar öğrencinin rol aldığı Çanakkale Zaferi ile ilgili drama çalışması sunuldu. 45 dakika kadar süren canlandırmalar büyük ilgi gördü. Çanakkale Zaferi öncesi köylerden asker uğurlama, düşman ile çatışma, şehit olma sahneleri canlandırıldı. Programın sunuculuklarını ÇAPL Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Fadime Anaingeç ve Yasemin Mandıracı yaptı.

Daha sonra Çanakkale Zaferi'nde mermi taşıyan bir gelinin hikayesini anlatan yönetmenliğini ve oyunculuğunu öğretmenlerin yaptığı 10dakikalık kısa bir film izletildi. Öğretmenlerin rol aldığı film sonunda salonda bulunan izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadılar. Programa İlçe Kaymakam Fatih Demir, Garnizon Komutanı Fatih Türkmen, Belediye Başkanı Nejdet Demir, Daire Amirleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nihan Türkmen Boz, veliler ve öğrenciler katıldı. 135 kişilik HEM salonunun koltuklarının üzerine şehit isimleri yazıldı. Program sonunda katılımcılara üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı.

Cide'de Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü etkinlikleri İlçe Müftülüğünün Sabah Namazından sonra yaptığı programla başladı. Kara Mustafa Paşa Camiinde sabah namazından sonra şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu, tesbihat yapıldı, ilahiler okundu. İlçe Müftüsü Adem Yıldız şehitlerimiz için dua okudu. Çıkışta Cami Cemaatine üzüm hoşafı dağıtıldı.

Çanakkale Zaferi etkinlikleri içerisinde yer alan Çelenk Sunma Merasimi saat 09: 00'da Belediye Meydanında ki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığının yanı sıra Gazi ve Muharipler Derneği de çelenk sundu. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı bir rütbeli asker yaparken Kıbrıs Gazisi olan Ferruh Karayel günün anısına bir şiir okudu. Halk Eğitim Merkezi Salonunda saat 10: 00'da beğeni ile izlenen program akşam saat 19: 30'da velilere yönelik olarak tekrarlandı. Ayrıca Akşam Namazından sonra Kara Mustafa Paşa Camiinde tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif Programı düzenlendi.

İlçeye 15 Mart tarihinde Mehteran takımının gelmesiyle başlayan etkinlikler dizisi 18 Mart 2015 tarihinde akşam yapılan programlar ile sona erdi. İlçede ilk kez şehitleri Anma Günü Programı bu denli kapsamlı olarak kutlanması vatandaşlarca olumlu şekilde karşılandı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cide'de Çanakkale Zaferi'nin 100'cü Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri - Son Dakika


Advertisement