Cide'de Vergi Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Cide'de Vergi Haftası Kutlamaları Başladı

Cide\'de Vergi Haftası Kutlamaları Başladı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde, “Vergi Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

25.02.2015 08:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, "Vergi Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Cide Mal-müdürlüğünce her yıl geleneksel şekilde kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri, Cide Bayram Yusuf Aslan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleştirildi. İlçede 26'cısı kutlanan etkinliğe, ilçe Kaymakamı Fatih Demir, Belediye Başkanı Nejdet Demir, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Avşar, Daire Amirleri, İş adamları ve ilçe esnafları katıldı.

Mal Müdürü Aynur Adıyaman, 23 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası'nın amacının vergi bilincinin yaygınlaştırılması olduğunu belirtti. Mal Müdürü Aynur Adıyaman yaptığı açıklamada, "Bu yıl 26. Vergi Haftası'nı 23 Şubat-01 Mart 2015 tarihleri arasında kutlamaktayız. Vergi Haftası'nın amacı vatandaşlarımız arasında vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine yayılması, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının kazandırılmasıdır. Bu konuda kamuoyuna yönelik, öğrencilere yönelik ve personelimize yönelik çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz" dedi.

Adıyaman, hafta boyunca resmi kurumlar, belediyeler ve okulları ziyaret ederek, vergi bilincini yükseltmeye çalışacaklarını kaydetti.Dereceye giren vergi mükelleflerine ödül plaketleri kurum amirleri tarafından verilerek onurlandırıldı.

Ayrıca, vergi önemini ve bilincini oluşturmak amaçlı fiş toplama ve resim yarışmaları düzenlendi. Yarışma kapsamında öğrenciler tarafından yaklaşık 120 bin adet fiş toplandı. Fiş toplama yarışmasında 24 bin 734 adet fiş toplayarak birinci olan Tuba Kuçik'e ödül olarak tablet bilgisayar, Resim yarışması birincisi Gamze Arslan'a ise ödül olarak yarım Cumhuriyet altınını hediye edildi. Yarışmada dereceye giremeyen diğer öğrencilere ise çeşitli hediyeler dağıtıldı.

İlçede Vergi Haftası kutlamaları etkinlik süresince, tüm kesimlere yapılacak ziyaretlerle devam edileceği belirtildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cide'de Vergi Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement