Cide Emniyeti, Bayram Tatili Öncesi Vatandaşları Uyardı - Son Dakika
Yerel

Cide Emniyeti, Bayram Tatili Öncesi Vatandaşları Uyardı

Cide Emniyeti, Bayram Tatili Öncesi Vatandaşları Uyardı

Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesinde vatandaşları uyararak, hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

01.07.2016 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesinde vatandaşları uyararak, hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaptıkları yazılı açıklamada, şunları kaydetti: "Yaz ayının gelmesi ve Bayram tatili nedeniyle ilçede nüfus yoğunluğunun artacağı, diğer illerden gelen turneci tabir edilen şahıslar tarafından hırsızlık olayları gerçekleşebileceği değerlendirilmiştir. Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince ilçemizde hırsızlığa karşı alınacak tedbirler kapsamında vatandaşlara broşür dağıtıldı. İlçemiz anahtarcılarından daha güvenli kapı kilit sistemleri hakkında bilgi alındı ve vatandaşlarımızın aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri ile gerekli tedbirleri almaları hususunda uyarıldı."

Evden çıkarken kapıyı çekip çıkmak yerine mutlaka kilitleyerek çıkılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Kapılarda çift kilit bulundurulmasına ve geceleri kapı arkalarındaki emniyet zincirinin takılı olmasına dikkat edilmeli, ana kilit sistemi mümkünse daha güvenli olan aynalı çelik kilit sistemi ile değiştirilmelidir. İlk risk apartmanın ana giriş kapısının güvensiz olması ve herkesin buradan rahatça girebilmesiyle başlar. Bu nedenle apartman giriş kapıları hidrolik yay ile sürekli kapanacak şekilde ayarlanmalı, açık bırakılmamalıdır. Balkon kapısı ve pencerelerinin sağlam demir parmaklıklı olmasına dikkat edilmelidir. Balkon kapıları ve pencereler evde yokken açık bırakılmamalıdır. Pencere koluna ilaveten birde pencereye kilit takılması güvenliği arttıracaktır. Mahalle sakinleri şüpheli şahısları her an "155 Polis İmdat" a bildirmelidir" denildi.

Ayrıca Cide İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipleri, ilçede bulunan dükkanları, apartmanları, kafeleri ve eğlence mekanlarını gezerek vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyardı ve bilgilendirici broşür dağıttı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cide Emniyeti, Bayram Tatili Öncesi Vatandaşları Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement