Çift Diplomalı Belediye Çalışanı Hukuk Mücadelesini Kazandı - Son Dakika
Güncel

Çift Diplomalı Belediye Çalışanı Hukuk Mücadelesini Kazandı

Çift Diplomalı Belediye Çalışanı Hukuk Mücadelesini Kazandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Daire Başkanlığı'nda Kalite Yönetim Sorumlusu olarak çalışırken, geçen yıl Anamur Koordinasyon Şube Müdürlüğü emrine hizmetli olarak atanan Rus asıllı Türk vatandası çift diplomalı mühendis 55 yaşındaki Suvara Piriyeva Soysal'a, yaşadıklarını gazetecilere anlattığı için verilen 2 yevmiyelik maaş kesme cezası, mahkemece iptal edildi.

03.03.2016 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Daire Başkanlığı'nda Kalite Yönetim Sorumlusu olarak çalışırken, geçen yıl Anamur Koordinasyon Şube Müdürlüğü emrine hizmetli olarak atanan Rus asıllı Türk vatandası çift diplomalı mühendis 55 yaşındaki Suvara Piriyeva Soysal'a, yaşadıklarını gazetecilere anlattığı için verilen 2 yevmiyelik maaş kesme cezası, mahkemece iptal edildi.

Azerbaycan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Azerbaycan Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu olan Azerice, Rusça ve Ukraynaca dillerinde Mersin Adliyesi'nde yeminli tercümanlık yapan Suvara Piriyeva Soysal, Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Daire Başkanlığı'nda Kalite Yönetim Sorumlusu olarak çalışırken geçen yıl Anamur Koordinasyon Şube Müdürlüğü emrine hizmetli olarak atandı. Soysal'ın  yaşadıklarının basına yansımasının ardından belediye yönetimi, Suvara Piriyeva Soysal'ın geçici görevlendirmesini 3 ay uzatıp disiplin cezası vererek 2 yevmiyesini kesti.

DAVA AÇTI

Suvara Piriyeva Soysal konuyu yargıya taşıyarak Mersin 3'üncü İş Mahkemesi'nde disiplin cezasının kaldırılması istemiyle dava açtı. Soysal dava dilekçesinde 1992 yılından beri belediyede çalıştığını, birçok önemli görev ve projede başarıyla yer aldığını, belediye yönetiminin değişmesinin ardından kendisine emekli olması için baskı yapıldığını, emekli olmayınca eğitim ve iş deneyimine uygun olmayan bir işe verildiğini ve Mersin'in en uzak ilçesine gönderilmesi nedeniyle aile birliğinin sarsıldığını savundu.

'VASIFLI İŞÇİ, VASIFSIZ İŞE GÖNDERİLEMEZ'

Dosyayı inceleyen bilirkişi hem geçici görevlendirme fiilinde, hem de disiplin cezasında belediyeyi haksız buldu. İş kanunu ve toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre vasıflı bir işçinin, vasıfsız işçinin yapabileceği bir işte çalıştırılamayacağı ifade edilen raporda, 2 yevmiye kesme cezasının da hem iş kanununa, hem toplu iş sözleşmesine aykırı şekilde verildiği görüşü savunuldu.

Bilirkişi raporunu dikkate alan mahkeme, Büyükşehir Belediyesi'nin Soysal hakkında verdiği 2 yevmiye kesme cezasının iptaline karar verdi. Kararı değerlendiren Soysal, "Hukuk kazandı" dedi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çift Diplomalı Belediye Çalışanı Hukuk Mücadelesini Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement