Çift Kol Nakli Yapılan Mustafa Sağır, Memleketine Gitti - Son Dakika
Güncel

Çift Kol Nakli Yapılan Mustafa Sağır, Memleketine Gitti

Çift Kol Nakli Yapılan Mustafa Sağır, Memleketine Gitti

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde çift kol nakli yapılan 29 yaşındaki Mustafa Sağır, ameliyattan sonra ilk kez memleketi Adıyaman'a gitti.

27.04.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde çift kol nakli yapılan 29 yaşındaki Mustafa Sağır, ameliyattan sonra ilk kez memleketi Adıyaman'a gitti. Sağır'ı, organ ve uzuvları bağışlanan 23 yaşındaki Emin Konar'ın babası Mustafa Konar uğurladı.

Antalya'da 31 Ocak'ta geçirdiği trafik kazası sonrasında tedaviye alındığı AÜ Hastanesi'nde 1 Şubat'ta beyin ölümü gerçekleşen Emin Konar'ın kol ve organları bağışlandı. Konar'ın kolları, 2 Şubat'ta AÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ile aynı bölümdeki öğretim üyesi eşi Prof. Dr. Ömer Özkan ve 35 kişiyi bulan ekibince başarılı bir operasyonla Mustafa Sağır'a nakledildi.

AÜ Hastanesi'ndeki operasyonun ardından yaklaşık 3 aydır tedavi gören Mustafa Sağır, memleketi Adıyaman'a gitti. AÜ Hastanesi önünde sabah saatlerinde Emin Konar'ın babası Mustafa Konar'la buluşan Mustafa Sağır ve babası Mustafa Sağır, birlikte Antalya Havalimanı'na gitti.

Ameliyattan sonra ilk kez memleketine gideceği için büyük mutluluk yaşadığını ve heyecanlı olduğunu anlatan Mustafa Sağır, "Hastaneden ilk kez ayrılıyorum. Adıyaman'a gidiyorum. 2 hafta kalacağım. Orada fizik tedaviye kendi imkanlarımla evde devam edeceğim. Geldiğimde kaldığımız yerden devam edeceğim. 3- 5 ay daha tedavinin süreceğini zannediyorum" diye konuştu. Sağır, parmaklarını oynatabildiğini, ellerini kapatıp açabildiğini ifade etti.

Uçakla önce Gaziantep'e oradan karayoluyla Adıyaman'a gideceğini belirten Mustafa Sağır, daha sonra kendisini yolcu eden Emin Konar'ın babası Mustafa Konar'a el sallayarak veda etti.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çift Kol Nakli Yapılan Mustafa Sağır, Memleketine Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement