Çift Üniversite Mezunu Çobanın Dramı - Son Dakika
Yerel

Çift Üniversite Mezunu Çobanın Dramı

Çift Üniversite Mezunu Çobanın Dramı

Batmanın Beşiri İlçesinde ikamet eden ve iki üniversite bitirerek halen yüksek lisans yapan ancak iş bulmayan çoban Hüseyin Demir, yıllarca iş aradığını belirtti.

28.03.2016 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek lisanslı çoban

İki üniversiteyi bitiren ve kendi alanında Yüksek lisans yapan buna rağmen iş bulamayan Hüseyin Demir (33), çobanlık yaparak ailesini geçindiriyor.

Siirt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olduktan sonra Yüksek Lisans yapan ve beraberinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat bölümünü geçen sene bitiren Demir, yıllardır girdiği sınavlara rağmen halen iş bulamadığını belirtti.

İki gün sonra Dubai'de bir şirkette 2 yıllığına çalışmaya gidecek olan Demir, elinde iki üniversite diplomasına rağmen iş bulamamasıyla işsizliğin geldiği boyutları gösterdi.

"BAŞVURMADIĞIM YER KALMADI"

Batman İli Beşiri ilçesi Eskihamur (Nevale) köyü İslam (Gundık) mezrasında ikamet eden ve ailesiyle beraber hayvancılık yapan çift üniversite diplomalı çoban Hüseyin Demir, yıllarca Siirt ve Batmanda iş aradığını belirterek "Gittiğim bazı yerlerde yüksek puana rağmen mülakatları geçemedim. En son Beşiri Bahçeli köyü yakınlarında geçici olarak petrol şirketinde çalıştım ancak iş bitince yine işsiz kaldım. Son olarak İngilizcem iyi olduğu için Üniversiteden arkadaşlarımın vasıtasıyla Dubai'de 2 yıl boyunca iş yapacak bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaya karar verdim. Sözleşmemi tamamladım ve haftaya iş başı yapacağım" dedi. Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çift Üniversite Mezunu Çobanın Dramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement