Çiftçi "Dolu" Mağduru - Son Dakika
Yerel

Çiftçi "Dolu" Mağduru

Çiftçi "Dolu" Mağduru

Geçen hafta sonu Samsun’un Ayvacık ilçesinde etkili olan dolu yağışından tarlaların gördüğü hasar gün yüzüne çıkıyor.

19.08.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen hafta sonu Samsun'un Ayvacık ilçesinde etkili olan dolu yağışından tarlaların gördüğü hasar gün yüzüne çıkıyor.

Hafta sonu yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışından sonra yüksek kesimlerdeki Çamlıkale, Başalan ve Çökekli Mahallelerinde çiftçiler büyük zarar gördü. Hasar tespiti için Ayvacık İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Ayvacık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanlığı yetkilileri mahallelere giderek incelemeler yaptı. İncelemelerde bazı tarlalarda ürünlerin tamamının hasar gördüğü gözlenirken, çiftçiler perişan halde olduklarını söylediler.

Çiftçiler doludan sonra tarlalarında tüketilebilecek ürünün kalmadığını, kendi yiyecek ihtiyaçlarını bile zorlukla karşılayacaklarını belirttiler.

Hasar tespiti çalışmalarında çiftçilerin büyük zararda olduğunu söyleyen Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yardımlarını beklediklerini ifade etti. Başkan Avcı, "Çiftçilerimiz ilçemizde ki yaşanılan dolu yağışının ardından büyük hasar görmüştür. Ürünlerinin neredeyse tamamını kaybettiler. TARSİM yetkilileri buraya gelerek incelemeler yaptılar ancak zararın büyük olmadığını ifade ederek geri döndüler. Yetkililerden buraya tekrar gelerek daha detaylı ve ciddi bir şekilde inceleme yapmasını istiyoruz. Çiftçimize bu zor gününde sahip çıkılmalıdır. Devlet tarafından yaşanılan bu zarar mutlaka karşılanmalıdır. Geçtiğiniz yılda çiftçimiz don olayı sonrasında ürünlerinden büyük hasar almıştı. Üreticilerimizin zararı günden güne artıyor. İsteğimiz, çiftçilerimizin banka borçlarının faizsiz bir şekilde ertelenmesidir" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçi 'Dolu' Mağduru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement