Çiftçi Kayıt Sistemi'ne Başvurular - Son Dakika
Yerel

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne Başvurular

Sivrihisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ulutürk, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, çiftçi kayıt sistemine başvuruların 30 Mayıs 2014'te sona ereceğini bildirdi.

14.05.2014 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivrihisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erhan Ulutürk, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, çiftçi kayıt sistemine başvuruların 30 Mayıs 2014'te sona ereceğini bildirdi.

Ulutürk, Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, bu yılın tüm tarım ve hayvan varlıklarının kayıt altına alınacağı, kayıtsız tarım arazisi ve küpesiz hayvan kalmayacağı bir yıl olacağını belirtti.

Çiftçi kayıt sistemine başvuruların 30 Mayıs'ta biteceğine dikkati çeken Ulutürk, büyükbaş hayvan kayıtlarının 30 Haziran'da küçükbaş hayvan kayıtlarının da 30 Aralık'ta tamamlanmış olması gerektiğini söyledi.

Kredi kullanan çiftçilerin zorunlu sigorta kapsamına olan doluya karşı tarlalarının sigortalarını yaptırmalarını isteyen Ulutürk, hububatlara zarar veren hortumlu böceği önlemek için de ilaçlama yapılması uyarısında bulundu.

İlçede yaşanan kuraklığı da dile getiren Ulutürk, yetersiz yağış nedeniyle tohumlarda ölümlerin olduğunu, bu sebeple verim kayıplarının yüksek oranda yaşanacağını kaydetti.

Ulutürk, yüzde 50 hibe desteği başvuruları hakkında da uygulama rehberinin yayınlanmasıyla, müracaatların önümüzdeki günlerde kabul edilmeye başlanacağını ve sürenin kısıtlı olacağını sözlerine ekledi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çiftçi Kayıt Sistemi'ne Başvurular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement