Çiftçi Sondajla Çıkan Suya Bayram Etti - Son Dakika
Yerel

Çiftçi Sondajla Çıkan Suya Bayram Etti

Çiftçi Sondajla Çıkan Suya Bayram Etti

Mersin’in Erdemli ilçesindeki Erdemli-Kocahasanlı Sulama Birliği tarafından kurulan sondaj tesisinden saniyede 32 litre su çıktı.

24.08.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçesindeki Erdemli- Kocahasanlı Sulama Birliği tarafından kurulan sondaj tesisinden saniyede 32 litre su çıktı. Kuraklıkla mücadele eden çiftçi çıkan suya adeta bayram etti.

Erdemli-Kocahasanlı Sulama Birliği tarafından Kargıcak Mahallesi'nde kurulan sondaj tesisi, Erdemli Belediyesi Meclis Üyeleri, birlik yönetimi ve çiftçilerin katıldığı törenle açıldı.

Törende konuşan Birlik Başkanı Mustafa Yılmaz, "Erdemli'de bu yaz yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçilerimizin zor durumda kalmamaları için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bilindiği gibi bu yıl malesef bölgemiz yeteri kadar yağış alamadı. Kuraklığa karşı önlem almak amacıyla çalışma başlattık. Bu çalışmalarımız sonuç verdi. İlçemiz genelinde Kargıcak ile birlikte 3 yeni sondaj tesisi kurduk. Tesislerden beklediğimiz verimi aldık. Bu tesislerimizle çiftçimizi oldukça fazla rahatlatacağımızı düşünüyoruz. Son tesisimizden çıkan saniyede 32 litre su yaklaşık bin dönüm tarımsal alanın sulanmasında kullanılacak" dedi.

Açılan bütün tesislerin aynı zamanda enerjiden ve zamandan tasarruf sağladığını da anlatan Yılmaz, "Bize yardımcı olan muhtarlarımıza, yönetimimize ve değerli çiftçilerimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Çiftçilerimize bu kuraklıkta su sorunu yaşatmamak için çabalarımız, mücadelemiz sürecek" diye konuştu.

Kargıcak Mahalle Muhtarı Durmuş Kara da yaptığı konuşmada, "Kargıcak Mahallemizde sulama suyu sorunu vardı. Temmuz, ağustos aylarında çiftçimizin sulama suyu sıkıntısı yaşayacağını tahmin ediyorduk. Erdemli-Kocahasanlı Sulama Birliği Başkanı Mustafa Yılmaz'dan mahallemize bir sondaj tesisi kurulması talebinde bulunduk. Sağ olsun birlik başkanımız konuyla yakından ilgilendi. 180 metrelik bir sondaj çalışmasıyla bize müjdeli haberi verdi" dedi.

Açılışın ardından vatandaşlara yemek ikram edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçi Sondajla Çıkan Suya Bayram Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement