Çiftçi Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştı - Son Dakika
Güncel

Çiftçi Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştı

Çiftçi Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştı

Şanlıurfa'nın Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, 'Duayenlerin Gözünde Hukuk' konulu konferansta deneyimlerini paylaştı.

06.05.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da 'Duayenlerin Gözünde Hukuk' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi katılımcılara tecrübe ve birikimlerini paylaşarak "Hukuk insanlık için vazgeçilemez bir unsurdur" dedi.

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Hukuk Gündemi başlığı adı altında 'Duayenlerin Gözünde Hukuk' konferans düzenlendi. HKÜ Kongre ve Kültür merkezinde düzenlenen ve iki oturumdan oluşan konferansın başkalığını HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz HKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Kayıhan yaptı.

Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yargıtay Üyesi Fatma Akyüz, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve Gaziantep Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı ve konunun uzmanları katıldı.

STK temsilcileri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdiği konferansın birinci bölümünde söz alan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi katılımcılara ve davetlilere tecrübe ve birikimlerini paylaştı. Hukuk fakültesini okuduğu dönemde öğrencilik yıllarını anlatan Kaymakam Çiftçi hukuk fakültesinin çok önemli bir fakülte olduğuna dikkat çekerek "Hukuk fakültesi ülkemize hakimler, savcılar, avukatlar ve bürokratlar yetiştiren çok önemli bir bölümdür" dedi. Çiftçi, hukuk fakültesinden mezun olan öğrencilerin iş seçme yelpazesinin çok geniş olduğunu hakim, savcı ve avukatlık mesleklerinin yanında devletin çeşitli kademelerinde yönetici ve idareci olarak görev yapma imkanı vermekte olduğunu kaydetti.

'KAYMAKAMLIK GÜZEL BİR MESLEK'

Konuşmasının bir bölümünde öğrencilik yıllarını anlatan Kaymakam Çiftçi "Fakülteyi okuduğumuz dönemlerde çok sağlam arkadaşlıklar kurarak kendimizi geliştirdik. Bunların yanında derslere iyi çalışarak vize dönemlerinde kendimizi adeta ders kitaplarına adayarak nasıl başarılı oluruz bu ülkeye gelecekte nasıl yararlı bir birey oluruz düşüncesi ile hep önümüzü görerek çalışmaya devam ettik" dedi. Katılımcı öğrencilere seslenen Kaymakam Çiftçi "Kaymakamlık mesleği çok güzel bir meslek. Devletin tüm kanun ve yönetmeliklerini sağlamakla yükümlü olmanın yanı sıra ilçenin kaderinde etkili kararlar alma noktasında belirleyici uygulanan yöntem ve projelerle ilçenin kaderini olumlu veya olumsuz yönde etkileyebiliyorsunuz. Bu açıdan eğer Kaymakam olmak isteyen arkadaşlarımız var ise gerçekten olabilecek en güzel mesleklerden birisi. Sizleri kaymakam olarak meslektaş olarak aramızda görmek bize onur verir" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çiftçi Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement