Çiftçiler Dedaş Binasını Kullanılamaz Hale Getirdi - Son Dakika
Güncel

Çiftçiler Dedaş Binasını Kullanılamaz Hale Getirdi

Çiftçiler Dedaş Binasını Kullanılamaz Hale Getirdi

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) binasına giren bir grup çiftçi, taş ve sopalarla camları kırıp binaya zarar verdi.

01.07.2014 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) binasına giren bir grup çiftçi, taş ve sopalarla camları kırıp binaya zarar verdi.

Elektrik kesintisi ve borçları bahane eden gruplar günlerdir Diyarbakır başta olmak üzere bir çok il ve ilçede DEDAŞ binasını basıp, talan ediyor. Bina basmalara bir yenisi de Diyarbakır'da yaşandı. Şanlıurfa, Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan DEDAŞ binasına girmek isteyen bir grup çiftçiyi güvenlik görevlileri engellemek istedi. Bunun üzerine çıkan kargaşada özel güvenlik görevlilerini aşarak binaya giren yaklaşık 50 kişilik grup, taş ve sopalarla binada bulunan kapı ve pencereleri kırmaya başladı. Binaya büyük oranda maddi zarar veren göstericiler daha sonra özel güvenlik ve polis ekiplerinin araya girmesiyle binadan çıkarıldı. Bölgeye gelen polis ekipleri, binaya yönelik yapılan saldırıda zarara uğrayan bölümlerde inceleme başlattı. Polis ekipleri saldırının yaşandığı katlara güvenlik şeridi çekerek parmak izi çalışması yaptı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

DEDAŞ bölgesinde binaya yönelik ilk eylem Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi başlamış ve ardından Şırnak'ın Silopi ilçesinde devam etmişti. Şırnak'ın Silopi ilçesinde elektrik kesintilerini protesto eden bir grup, önceki gün İpek Yolu'nda lastik yakarak yolu trafiğe kapatmış ve sonra da DEDAŞ binasını basarak ateşe vermişti. Mardin'in ilçelerinde ise DEDAŞ'ın bankalardaki tarımsal destekleme primlerine elektrik borçları nedeniyle bloke koydurmasını protesto eden çiftçiler, kurum binasına taşlarla saldırmış ve büyük oranda maddi hasara neden olmuştu. Mardin'in Derik ve Kızıltepe ilçesinde yaşanan olaylar güvenlik kuvvetlerinin müdahalesiyle yatıştırılmıştı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çiftçiler Dedaş Binasını Kullanılamaz Hale Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement