Çiftçiler, DEDAŞ'ı Mahkemeye Verdi - Son Dakika
Güncel

Çiftçiler, DEDAŞ'ı Mahkemeye Verdi

Çiftçiler, DEDAŞ\'ı Mahkemeye Verdi

Elektrik kesintilerinden mağdur olan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki çiftçiler, adliyeye giderek Dicle EDAŞ hakkında şikayetçi oldu.

20.08.2014 13:38  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ceylanpınar'da yaşanan elektrik kesintilerinin ardından Dicle EDAŞ tarafından kabloları kesilen çiftçiler, adliye binasına gelerek dağıtım şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu. Aralarında 35 köy muhtarının da bulunduğu çok sayıda çiftçi, Ceylanpınar Adliye binası önünde açıklama yaptı. Çiftçiler adına açıklama yapan Ziraat odası Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kahraman, Dicle EDAŞ'ın çiftçileri mağdur ettiğini ifade etti. Emek, alın teri ve masraflarla yetiştirilen ürünlerin hassas döneminde kesilen elektriklerin çiftçiyi mağdur ettiğini kaydeden Kahraman, "Şu anda uğradığımız büyük zarar ve ziyanın sebebi DEDAŞ'tır. Savcılığa toplu suç duyurusunda bulunduk. Meydana gelen zarar ve ziyanımızı yargı yoluyla tahsil etmeye çalışacağız. Elektrik kesintisinden dolayı birçok köylerimizde hatlar kesilmiştir. Şu anda ürünlerimiz beklemektedir ve ölüme mahkum edilmiştir" diye konuştu.

Savcılığa suç duyurusunda bulunan 35 muhtar ve çiftçiler, daha sonra ilçedeki Dicle EDAŞ Şube Müdürlüğü önüne yürüdü. Polisin olağanüstü güvenlik tedbirleri aldığı kurum önünde protesto gösterisi yapan çiftçiler, olaysız bir şekilde dağıldı.
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çiftçiler, DEDAŞ'ı Mahkemeye Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da Metruk Binalara Operasyon: Şüpheli Şahıslar Kontrol Edildi
    10:12 Bursa'da Metruk Binalara Operasyon: Şüpheli Şahıslar Kontrol Edildi

    Bursa'da Yunus Timleri, şehrin çeşitli mahallerinde bulunan metruk binalara şok baskınlar düzenledi. Metruk binalarda bulunan şüpheli şahıslar kontrol edilirken, bir şahıs polise 'odun toplamaya geldim' dedi.

  • Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Salkım Güvesi İle Mücadele Başladı
    10:10 Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Salkım Güvesi İle Mücadele Başladı

    Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üzüm bağlarında rekolte kaybına yol açan 'Salkım güvesi' zararlısına karşı 'Japon Tuzağı' adı verilen feromon tel ve kapsül uygulama zamanının başladığını üreticilere hatırlattı. Üreticilere devlet desteği de sağlanmaktadır.

  • Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı
    10:05 Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı

    Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları hakkında bilgi verildi. IPARD III programı ile tarım sektöründe ek destek sağlanacak ve toplamda 786 milyon Avro hibe desteği sağlanacak. Düzce'nin bu programdan fayda sağlayacağı belirtildi.


Advertisement