Çiftçilere Hibe Şöleni - Son Dakika
Yerel

Çiftçilere Hibe Şöleni

Çiftçilere Hibe Şöleni

Balıkesir'de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörlüğü, merkezdeki 8 köyden 27 çiftçiye yüzde 50 hibe ile KDV ve ÖTV'den muaf olarak sıfır km son modern traktör dağıttı.

06.04.2014 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörlüğü, merkezdeki 8 köyden 27 çiftçiye yüzde 50 hibe ile KDV ve ÖTV'den muaf olarak sıfır km son modern traktör dağıttı. Aslıhantepecik, Aslıhan, Yenice, Paşaköy, Karamanköy, Atköy, Büyükbostancı ve Ovacık köylerinden "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi" kapsamında proje sunan ve projesi onaylanan 28 yatırımcısıyla bir araya geldi. Projelerinin kapsamında bulunan traktör ve makine ekipmanları toplam 27 faydalanıcıya törenle teslim edildi.

Aslıhantepecik Köyü'nde düzenlenen teslim törenine Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, TKDK İl Koordinatörü Mesut Filizciler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı, ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları yetkilileri, proje yatırımcıları ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan tören, hibe almaya hak kazanan proje sahibi Mustafa Aycın'ın konuşması ile devam etti. Aycın, köylerinde bir hayal kurduklarını ve bu hayalin gerçeğe dönüşmesi için birlik olup Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna başvurduklarını ve sonucunda hayallerine kavuştuklarını anlatan kısa proje öyküsüyle TKDK Balıkesir İl Koordinatörü Dr. Mesut Filizciler ile kurum çalışanlarına, proje hazırlarken belgeler aldıkları ilgili diğer kuruluşlara teşekkürlerini sundu. Daha sonra kürsüye gelen kurum İl Koordinatörü Mesut Filizciler, bugüne kadar 11 çağrıya çıkarak toplam 181 proje aldıklarını ve bunların 104'ünün uygun bulunarak Balıkesir'e 66 milyon Lira tutarında yeni yatırımların yapılmasına vesile olduklarını, geçen mart ayında sonlanan 12. çağrı ilanı kapsamında ise 59 proje aldıklarını, bu projelerin incelenmelerinin ardından Ankara'ya gönderileceklerini ve bunların onaylaması halinde Balıkesir'in toplam 73 milyon liralık daha yeni yatırımlara kavuşacağını söyledi. Mesut Filizciler, "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi" kapsamında traktör ve makine-ekipman almak için proje sunan ve hibe almaya hak kazanmış 27 faydalanıcının yararlandığı bu yatırımlarda 3 milyon 738 bin liralık harcamanın 1 milyon 834 bin liralık kısmının TKDK tarafından hibe şeklinde desteklendiğini, hayata geçen bu yatırımların, yeni çağrı dönemleri için halkın TKDK hibelerine müracaatlarında bir referans ve güven niteliğinde olacağını anlattı. Hibe desteklerini anlatırken, dağıtırken, insanları ikna etmeye çalışırken çok fazla dirençle karşılaştıklarını belirten Filizciler, "Devlet size niye traktör versin, Siz bunlara inanıyor musunuz, karşılıksız traktör mü olurmuş, şimdiye kadar kim almış da siz alacaksınız" gibi olumsuz tahşidatlar yapıldığını, ama bugün; TKDK'ya inanan, ikna olan, itimat eden ve güvenenlerin yüzlerinin güldüğünü vurguladı. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da halkı selamladığı konuşmasında bu tür imkanların daha 5 yıl önceye kadar olmadığını TKDK'ların Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla kurulduğunu kaydetti. Kaymakam Bayram Gale de çitçilerin hibe traktörlerinin hayırlı olmasını diledi.

HAYALDİ GERÇEK OLDU

Bu arada traktörlerini teslim alan çiftçilerden Aslıhantepicik köyünden Hüseyin Suna, "Bizlere 1 yıl önce bu bilgilendirme sonucunda tıbbi aromatik kursu gördük. aldığımız belgelerle bizim tarlaları işleyebileceğimiz traktör ve ekipmanların devlet desteği ile bize verilebileceğini söylediler. Biz de gerekli başvuruları yaptık, yapılması gereken işlemleri yaptık. kimse buna inanmazdı, biz bile inanmadık ama bunlar hayaldi gerçek oldu. Tarlalarımızı daha iyi işleyeceğiz daha güzel verimli mahsuller alacağız. Bu desteği alabilmemiz için yardımcı olan herkese biz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hibe desteğin yarısını devlet veriyor, KDV'lerden muafız. Devletimiz sağ olsun, teşekkür ederiz" dedi.

Küçükbostancı Köyünden İsmail Erkman, "Eylül ayında babam başvurdu, sonra olur mu olmaz mı derken, tıbbi aromatik kursuna gidince alabiliyormuşuz bu hakkı. Tıbbi Aromatik Bitki yetiştiriciliği belgesi aldıktan sonra TKDK'ya müracaat ettik. Gerekli başvuruları yaptık. Bekledik ve sonra hakkımız çıktı, traktör son model ve çok modern. Kliması var, bir sürü vitesi var, sürüngeni çok iyi, takviyesi, serisi, fren dört tekerleği birden tutuyor. KDV yok, muaf, alet edevat da aynı şekilde. Çiftçi için büyük kolaylık, teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçilere Hibe Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement