Çiftçilere Meyve Budama Kursu - Son Dakika
Yerel

Çiftçilere Meyve Budama Kursu

Çiftçilere Meyve Budama Kursu

İnegöl Belediyesi, İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin işbirliği ile düzenlenen Meyve Budama Kursu, uygulamayla son buldu.

08.02.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Belediyesi, İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliği ile düzenlenen Meyve Budama Kursu, uygulamayla son buldu. Uygulamanın ardından katılan çiftçilere sertifikaları takdim edildi.

İnegöl Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliği ile düzenlenen Meyve Budama Kursu, teorik bilgilerin ardından Kayapınar Mahallesi'ndeki meyve bahçelerinde uygulamasıyla son buldu. Uygulamanın ardından düzenlenen sertifika törenine İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, çok sayıda çiftçi ve ailesi katıldı. Sertifika töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, "Seminere Kayapınar, Turgutalpköy, Çiftlik, Doğanyurdu, Cerrah, Çeltikçi ve Eymir gibi kırsal mahallerimizden toplam 168 meyve üreticisi kursiyer olarak katıldı. İnegöl Belediyesi olarak İnegöl'e yaptığımız her türlü çalışmanın yanında şehrimizin tarım yönünü de ortaya çıkarmak için çalışmalarımız oluyor. 2008 yılında başlatılan çalışmalar sonucunda 'İnegöl Alası Çerezlik Ayçiçeği' adı ile tescil edilerek, Belediye öncülüğünde ilk kez bir tarım ürününe uluslararası sertifikası alındı" diye konuştu.

Tarım fuarını her sene daha da zenginleştirip, büyüterek gerçekleştirdiklerini ifade eden Yiğit, "İnegöl'ün her alanda olduğu gibi tarım, gıda ve hayvancılık üretiminde de ülke ekonomisine önemli katkılar sağladı. 2014 seçimlerinden sonra İnegöl Belediyesi bünyesinde Kırsal Kalkınma Müdürlüğünü kurduk. Kentte yapılan tarım ve hayvancılığı daha da arttırmak istiyoruz. Bütünşehir uygulaması kapsamında artık tüm kırsal mahallelere destek vereceğiz. Tarladaki üretimin artmasından, lansman ve pazar bulma aşamasına kadar İnegöl Belediyesi olarak her aşamaya dahil olacağız. Kursumuza katılım gösteren tüm katılımcılarımızı tebrik ediyor, onların nezdinde tüm çiftçi vatandaşlarımıza hayırlı, bereketli kazançlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı ise, "Bundan sonra Allah nasip ederse, İnegöl Belediyesi bünyesinde bulunan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte böyle çiftçilerimize, zamanında eğitim vermeye çalışacağız. Birlikte koordineli olarak çalışmalar yapacağız. Çünkü çiftçilerimizin girdilerini ne kadar azaltırsak, kar marjinali o kadar yüksek olur. Buradaki amaç, çiftçilerimizin daha bilgileri bir şekilde eğitimini alarak, budamasını yaparak, daha kaliteli ürün elde etmesidir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 168 meyve üreticisine sertifikaları verildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçilere Meyve Budama Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement