Çiftçilere Tarımsal Alet ve Ekipman Desteği Başvuruları - Son Dakika
Yerel

Çiftçilere Tarımsal Alet ve Ekipman Desteği Başvuruları

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Osman Akar, çiftçilere tarımsal alet ve makine dağıtımı için yapılacak müracaatların 9 Haziran'a kadar devam edeceğini söyledi.

02.06.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Osman Akar, çiftçilere tarımsal alet ve makine dağıtımı için yapılacak müracaatların 9 Haziran'a kadar devam edeceğini söyledi.

Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada, müdürlük olarak tarımsal alanda modernleşmeyi sağlamak amacıyla modern tarım için verilen desteklerin sürdüğünü söyledi.

2013 yılında 544 çiftçiye 3 milyon 302 bin lira değerinde tarım alet ve ekipmanını, yüzde 50 hibeyle dağıttıklarını ifade eden Akar, şöyle konuştu:

"Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında tarımsal alet ve makinelerin desteklenmesi çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 9 Haziran'a kadar çiftçilerin başvuruları kabul edilecek. Bunların arasında bakanlığın belirlediği 39 çeşit makine bulunmakta. Bu makineler gelen bütçe doğrultusunda çiftçilerimize yüzde 50 hibe olarak dağıtılacak. Bu yıl pancar söküm, mibzer, silaj biçme, römork, balya, süt sağım makinesi gibi tarım alet ve ekipmanları dağıtılacak. Geçen yıl 35 çeşit makine varken bu yıl daha fazla çeşitte makine desteği olacak. Bu yıl binin üzerinde müracaat bekliyoruz." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çiftçilere Tarımsal Alet ve Ekipman Desteği Başvuruları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement