Çiftçilere Tavuk ve Hindi Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Çiftçilere Tavuk ve Hindi Dağıtıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çiftçilere tavuk, hindi ve civciv dağıtımından detaylar Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan ile röportaj - Tepebaşı ilçesinde yumurta ve beyaz et üretimini artırmak için çiftçilere 6 bin 700 tavuk ile 700 hindi verildi Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde yumurta ve beyaz et üretimini artırmak için çiftçilere 6 bin 700 tavuk ve civciv ile 700 hindi dağıtıldı.

25.04.2016 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çiftçilere tavuk, hindi ve civciv dağıtımından detaylar

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan ile röportaj - Tepebaşı ilçesinde yumurta ve beyaz et üretimini artırmak için çiftçilere 6 bin 700 tavuk ile 700 hindi verildi

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde yumurta ve beyaz et üretimini artırmak için çiftçilere 6 bin 700 tavuk ve civciv ile 700 hindi dağıtıldı.

Tepebaşı Ziraat Odası öncülüğünde gerçekleşen dağıtım töreninde ilçedeki 170 çiftçiye belirli program dahilinde yumurta tavuğu, et tavuğu ve hindi verildi.

Törende konuşan oda başkanı Süleyman Buluşan, üreticilerin artık marketlerden yumurta alır hale geldiğini görünce böyle bir proje başlatmaya karar verdiklerini söyledi.

Bu sektördeki bir firma ile anlaşarak çiftçilere tavuk ve hindi dağıtmaya karar verdiklerini anlatan Buluşan, şunları kaydetti:

"Köylerimizde, mahallelerimizde yumurta üretimi azaldı. Üreticimiz yumurtayı satın alır hale geldi. Proje ile belli bir ücret karşılığı tavuk veya hindileri alan çiftçilerimiz bu hayvanları evinin önündeki bahçesine salacak. Ürettiği köy yumurtası ve beyaz eti tüketecek. Ayrıca üretim fazlasını ise satabilecek. Ben, bu projenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 'Haydi Köyümüze Geri Dönelim' projesinin bir ayağı olması gerektiğini düşünüyorum."

Konuşmanın ardından 5 bin yumurta tavuğu, bin 700 et tavuğu ve civcivi ile 700 hindi çiftçilere dağıtıldı.

Çiftçilere Tavuk ve Hindi Dağıtıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çiftçilere Tavuk ve Hindi Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement