Çiftçilere Toprak Analizi Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Çiftçilere Toprak Analizi Uyarısı

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, çiftçilere desteklemeden faydalanabilmeleri için toprak analizi yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

15.08.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, çiftçilere desteklemeden faydalanabilmeleri için toprak analizi yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bulut, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteklemelerinden faydalanmak isteyenlerin analiz yaptırmalarının zorunlu olduğunu söyledi.

Çiftçilere, yıl içerisinde işledikleri Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacağını anımsatan Bulut, şunları kaydetti:

"Toplam arazi miktarı 1 dekarın altında olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmayacak. Bu yıl için çiftçilere dekar başına 2,5 TL toprak analiz desteği, peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları için dekar başına 3,1 TL mazot, 4,3 TL gübre desteği, hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler sebze ve meyve alanlarında dekar başına 4,6 TL mazot, 6 TL gübre desteği, yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanlarında dekar başına 7,5 TL gübre ve mazot desteği ödenecek."

Bulut, çiftçilerin dekar başına toplam 10 TL ile 17,5 TL arasında toprak analizi, gübre ve mazot desteği alabileceğini, buna göre, 1 Ocak-31 Ağustos tarihleri arasında toprak laboratuvarında toprak analizi yaptırılması gerektiği, büyüklüğü 50 dekarın altındaki tarım arazisi için bu şartın aranmayacağını kaydetti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çiftçilere Toprak Analizi Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement