Çiftçilerin Atık İsyanı - Son Dakika
Güncel

Çiftçilerin Atık İsyanı

Çiftçilerin Atık İsyanı

Sultanhisar Eskihisar Mahallesinden geçen Sağ Sahil Sulama Birliğine ait sulama kanalına OSB'deki fabrikaların atıklarının karıştığını iddia eden çiftçiler isyan etti.

30.10.2014 11:22  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Eskihisar Mahallesi'nden geçen Sağ Sahil Sulama Birliği'ne ait sulama kanalına Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların atıklarının karıştığını iddia eden çiftçiler isyan etti.

Adıgüzel Barajı'ndan başlayıp Denizli Sarayköy'den geçerek Aydın üzerinden yoluna devam eden Sağ Sahil Sulama Kanalı'na, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların atıklarının kanala karıştığını iddia eden çiftçiler, yetkililerden yardım istedi. Sultanhisar İlçesi Eskihisar Mahalle Muhtarı Selman Serçe, "Kanal üzerinde bulunan tüm fabrikaların atıklarını kanala salmasıyla kimyasal atıklar kanala karışarak ürünlerimizin kurumasına sebep oluyor. Tarlalarımızda ürün yetiştiremez olduk. Dikilen ürünler hemen kuruyor ve hastalık oluşuyor. Tuz ve atık oranının yüksek olmasından dolayı çilek fidanlarımız ve sebzelerimiz kuruyor. Yetkililere bu konuyla ilgili olarak defalarca bildirmemize rağmen hiçbir sonuç alamadık. Nazilli Sağ Sahil Sulama Birliği'nin Dallıca ve Aslanlı'da iki dinlenme havuzu var. Bu havuzlardan geçen su hiç dinlendirilmeden ve havuzların temizliği yapılmadan gönderiliyor. Kuyu suları ile sulanan tarlalarımız kurumuyor ama kanal suyu ile sulanan çilek fidanları her geçen gün kuruyor" dedi.

'KANALDAN SULAMA YAPAMAZ HALE GELDİK'

Narenciye üreticilerinden Nurdoğan Tosun ve Nizamettin Kutlu da su kanalından dolayı arazilerinin kullanılamaz hale geldiğini belirterek, "Milletvekillerimize ve Sayın Vali Erol Ayyıldız'dan önceki valimize bu konuyu defalarca bildirmemize rağmen ilgilenmediler. Bu suyla sulanan sebzeleri bizler tüketiyoruz. Şeftali ağaçlarımız, çileğimiz, zeytinimiz ve karpuz fidanlarımız kuruyor. Kanaldan sulama yapamaz hale geldik. Her bir çilek fidanının maliyeti 35 kuruş. Kanaldan sulanan çilek tarlalarının çoğu her geçen gün kuruyor. Kuyulardan sulanan çilek fidanları ise canlı ve kuruma olmuyor. Yetkililerin bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz" diye konuştu. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çiftçilerin Atık İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi
    11:06 Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi

    Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistiklerinin toplanması ve tarımsal envanterin oluşturulması amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, ilin tarım ürünlerinin ekiliş ve verim tahmin çalışmaları hakkında bilgi verildi ve veri girişlerinin belirlenen usul ve esaslara göre yapılması planlandı.

  • Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
    11:04 Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bir tarlada yakılan meyve dallarından sıçrayan ateş sonucu çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Gölpazarı Kaymakamlığı, yangınların ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek vatandaşlara ateş yakmama konusunda uyarıda bulundu.

  • Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi
    11:04 Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi

    Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığına Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen yeniden seçildi. Gülen, sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak ve sigortalılık oranlarını artırmak için çalışacaklarını belirtti. Sigorta sektöründe yaşanan zorluklara rağmen prim üretimi 2023'te 483 milyar liraya ulaştı ve sektörün aktif büyüklüğü 1,4 trilyon lirayı aştı. Gülen, 2024 beklentileri arasında 740 milyar lira civarında prim üretimi ve 1,3 trilyon liraya yakın bir fon büyüklüğü hedeflediklerini ifade etti.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de ziyaretçilere açıldı. Serginin adı, gece temalı resimlerden esinlenilerek konuldu. Sergi, 11 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.


Advertisement