Çiftçilerle Bilgi Alışverişi Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Çiftçilerle Bilgi Alışverişi Toplantısı Gerçekleşti

Çiftçilerle Bilgi Alışverişi Toplantısı Gerçekleşti

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Beşiri ilçesinde bilgi alışverişi toplantısı düzenlendi.

03.06.2015 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiri'de Tarım Bilgi Alışverişi toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından aylık periyotlar halinde düzenlediği, tarımsal sorunların ve projelerin konuşulup değerlendirildiği Bilgi Alış Verişi (BAV) toplantısının bu seferki oturumu Beşiri İlçe Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Çiftçilerimizin genel sorunları, DİKA Ajansının desteğiyle yürütülmekte olan Meyveciliği Geliştirme Projesi (Çilek, Antep fıstığı, Chandler Cevizi ) ve İlçe Müdürlüklerin idari sorunlarının ele alındığı toplantıya; İl Müdürü Ömer Tercan, 7 Şube Müdürü ve 5 İlçe Müdürü katıldı.

İl Müdürü Ömer Tercan toplantıda şunları dile getirdi; " Öncelikli hedefimiz, İlimizdeki çiftçilerimizi meyve yetiştiriciliği için teşvik ederek geçim kaynağı sağlamada yardımcı olmak, ürün desenini çeşitlendirmek, kısıtlı olan tarım alanlarından en güzel şekilde fayda sağlamaktır. Bölgedeki üreticilere örnek olacak şekilde meyve yetiştiriciliğinin gelişmesini sağlayarak ilimizin ihtiyacını karşılamak, çiftçi ailelerimizin ekonomisine katkı sağlayarak ekonomik refah seviyesini arttırmak, kırsal kesimden göçü önlemeye yardımcı olmak, bilinçli üretimler sonucu yeni iş sahalarını oluşturarak, işsizliğin azalmasına yardımcı olmak istiyoruz." dedi.

İlçe Müdürleleri ve Şube Müdürlerinin karşılaştığı sorunlar ile çiftçilerimizi ilgilendiren problemlerin masaya yatırıldığı toplantı, çözüm önerilerinin sunulmasınının ardından sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çiftçilerle Bilgi Alışverişi Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement