Çiftçiye Makine Yardımı - Son Dakika
Yerel

Çiftçiye Makine Yardımı

Çiftçiye Makine Yardımı

Iğdır'da faaliyet gösteren çiftçilere, yüzde 50'si devlet hibesi olmak üzere 2 milyon lira değerinde makine yardımı yapıldı.

05.09.2014 12:22  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu'nun Çukurovası olarak nitelendirilen Iğdır'da faaliyet gösteren çiftçilere, yüzde 50'si devlet hibesi olmak üzere 2 milyon lira değerinde makine yardımı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Iğdır'da tarımla uğraşan çiftçilere ihtiyaç duyduğu makineler teslim edildi.

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar sonucunda belirlenen ihtiyaç sahibi çiftçilere, Iğdır Şeker Pancarı Bölge Şefliği'nde düzenlenen törenle 224 adet tarım makinesi dağıtıldı. Dağıtılan makinelerin 1 milyon liralık bölümü ise devlet hibesi olarak ödendi.

Törene katılan Iğdır Valisi Davut Haner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Iğdır'da tarımın birincil ekonomik faaliyet olduğunu söyledi.

Tarımda makineleşmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Haner, "Hükümetimiz de çiftçimizin ihtiyaç duyduğu makineye kavuşması için gereken desteği yapıyor. Burada dağıtılan makinelerin bedelinin yarısını devletimiz karşıladı. Bu da çiftçimize büyük kolaylık sağlayacak" dedi.

Çiftçilerden Umut Bök ise kendisine verilen makine için ödediği miktarın çok düşük olduğunu anlattı.

"Çok şükür ihtiyacım olan aleti çok ucuza aldım" diyen Bök, "Çok ihtiyaç duyduğum bir aletti. Devletimiz sağ olsun çok küçük bir miktara bu makineyi aldım. Ödediğim parayla bu makinenin ikinci elini bile alamazdım" ifadelerini kullandı. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çiftçiye Makine Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement