Çifte Vatandaş Fransız, AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı - Son Dakika
Güncel

Çifte Vatandaş Fransız, AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı

Çifte Vatandaş Fransız, AK Parti\'den Milletvekili Aday Adayı

Türk vatandaşlığına geçen Philippe Roger Delaisement, haziran ayında yapılacak genel seçimlerde AK Parti'den Bursa milletvekili aday adayı oldu.

22.02.2015 10:49  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da görev yaparken tanıştığı Evrim Delaisement ile evlenen ve daha sonra Müslüman olup Türk vatandaşlığına da geçen 49 yaşındaki Philippe Roger Delaisement, haziran ayında yapılacak genel seçimlerde AK Parti'den Bursa milletvekili aday adayı oldu. Delaisement, aday gösterilip TBMM'ne gitmesi halinde Türkiye'yi yurt dışında çok iyi tanıtacağını açıkladı.

Fransa vatandaşı olan ve 2002 yılında OYAK Renault Fabrikası'nda, montaj hattını kurmak için Bursa'ya gelen, Mekatronik Mühendisi Philippe Roger Delaisement, davet için gittiği Montanya Otel'de, tesadüfen Evrim Delaisement ile tanışıp evlendi. Daha sonra Mudanya İlçesi'ne yerleşen ve Müslümanlığı seçen Delaisement, Türk vatandaşı oldu. Evliliklerinden 4 çocukları dünyaya gelen Delaisement çifti, Bursa'da Organize Sanayi Bölgesi'nde, 'Nej Makina Otomasyon ve Robot Teknolojileri' adını verdikleri şirketi kurdular. Eşi ile birlikte 30 kişiye istihdam sağlayan Philippe Roger Delaisement, önümüzdeki haziran ayında yapılacak genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmaya karar verip, başvuruda bulundu.

Eşi Evrim Delaisement'in, Ak Parti'nin Mudanya İlçe Teşkilatı'nda, AR-GE sorumlusu olarak görev yaptığını açıklayan Delaisement, şöyle dedi:

"Dünya'nın bir çok ülkesini gezdim. Çok iyi çevrem var. Bu ilişkilerimi hala devam ettiriyorum. Hedefim, milletvekili olarak TBMM'ne gitmem. Bana bu imkan sağlanırsa, Türkiye'yi dünyaya tanıtırım."

Halen Anadolu Üniversitesi'nde, Muhasebe ve Finans eğitimi gördüğünü söyleyen 40 yaşındaki Evrim Delaisement ise, şöyle konuştu:

"Philippe Roger görevi icabı dünyanın bir çok ülkesini gezdi ve buralarda görev yaptı. Türkiye'ye ise hayran kaldı. Kendisi ile tesadüfen tanıştık ve evlendik. Eşim, bu süreç içerisinde Müslümanlığı da çok iyi inceleyip araştırdı. Sonra Müslüman oldu. Şu anda Kur'an-ı Kerim'i Fransızca okuyor. Ondan, ilçe başkanımız olan Erdal Kaya ile birlikte, partimizden milletvekili aday adayı olmasını istedik. Bizleri kırmayıp, teklifimizi kabul etti. Philippe Roger milletvekili adayı olur ve seçilirse inanın Türkiye'yi dünyaya çok iyi tanıtır. Fransa ile ilişkilerimizi daha da geliştirir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çifte Vatandaş Fransız, AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement