Çifteler Halkı Doğalgaza Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Çifteler Halkı Doğalgaza Kavuştu

Çifteler Halkı Doğalgaza Kavuştu

Eskişehir’in Çifteler ilçesinin en büyük projelerinden biri olan doğalgaz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Çifteler Kaymakam Vekili Mehmet İcik, ilçe belediye başkanları, ESGAZ Genel Müdürü ve vatandaşların katılımlarıyla hayata geçirildi.

10.09.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in Çifteler ilçesinin en büyük projelerinden biri olan doğalgaz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Çifteler Kaymakam Vekili Mehmet İcik, ilçe belediye başkanları, ESGAZ Genel Müdürü ve vatandaşların katılımlarıyla hayata geçirildi.

Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen'in ev sahipliğiyle Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen törende konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, "İşte bugün açılışını yaptığımız doğalgaz hattının yapımı 2004'de yerel yönetimleri devraldığımızda önümüze koymuş olduğumuz hedeflerden bir tanesiydi. Eğer önümüzdeki uzun yılların hedefini belirlemezsek, uzun yılların programını, projesini yapmazsak biz ancak başkaları tarafından gündemi belirlenen ülke konumuna geliriz. ve devler liginde değil ancak ikinci lig hatta ve hatta üçüncü ligde mücadele eden ülkeler arasına gireriz. Biz o devler liginde yarışacak program ve projeleri yapmasaydık bugün bulunduğumuz konumda asla olamayacaktık. Bugün Çifteler halkının işlerinin birer birer kolaylaştığını görmek bizim için büyük bir sevinç kaynağı. Bu hizmetin yapıldığını görmek beni fevkalade memnun etti" dedi.

"Vatandaşlarımızın yaşam konforları artacak"

Çifteler'in gelişmesi açısından sanayinin bu bölgede artması gerektiğine değinen AK Parti Milletvekili Karacan, bunun enerji girdi maliyetinin düşmesiyle birebir bağlantılı olduğuna dikkat çekti. Karacan, "Doğalgaz altyapısının tamamlanmasıyla bu maliyet düşüşü sağlanacağından bundan sonra ilçemizin potansiyel sanayicilerin yatırımlarında tercih sebebi olacağı kanaatindeyim. Doğalgaz sadece ısıtmada kullanılmıyor aynı zamanda mutfakta kullanılıyor ve çok daha ucuza kullanıyor. Artık tüp değiştirelim götürelim getirelim zahmetine girmeden annelerimiz, insanımız inşallah bu hizmete bugün burada kavuşuyor. Kadınlarımız ve kardeşlerimiz artık külle, tozla, soba külüyle ve bodrumlardan odun taşımakla meşgul olmayacaklar. Böylece yaşam konforları artacak. Hakikaten bu hizmet hem çevreci bir hizmet hem hayatı kolaylaştıran bir hizmet. Bu hizmete, hizmet eden öncülük eden öncelikle cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, yerel yöneticilerimiz, ilgili kurumlarımız hepsine şükranlarımızı sunuyorum. Bu hizmeti getiren ve sizlerle buluşturan başta ESGAZ yetkilileri olmak üzere her kademesindeki görevlisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İlçemizdeki doğalgaz hattı açılışının Çifteler halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Törende ayrıca Çifteler Belediyesi'ne kazandırılan yeni araçların kurdele kesimi de gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hibe edilen 1 adet arazöz, 1 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu ile İller Bankası kredisi ile alınan 1 adet kepçe ve 1 adet minibüs belediye hizmetine sunuldu. Törenin ardından konutlarda kullanımına başlanan doğalgazın vana açılışı AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen ve ESGAZ Genel Müdürü Engin Ataman tarafından Sakarya Mahalle Muhtarı Dilaver Demiröz'ün evinde gerçekleştirildi. Açılan doğalgaz sonrası ocakta pişirilen ilk çay, protokol ve vatandaşlar tarafından keyifle içildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çifteler Halkı Doğalgaza Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement