Çiftlere evlilik öncesi eğitim verilecek - Son Dakika
Güncel

Çiftlere evlilik öncesi eğitim verilecek

Çiftlere evlilik öncesi eğitim verilecek

Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi'nden evlenecek çiftlere "Evlilik Öncesi Danışmanlık" Projesi

08.04.2016 16:29  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile Bornova Belediyesi arasında "Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmetlerini İçeren İşbirliği Protokolü" imzalandı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, " Türkiye'ye örnek olmak için yerel yönetimle ortak çalışmalar yapıyoruz. Biz daha güzel yarınlar için çalışıyoruz. Beslenme, büyüme, üreme insanlar için olmazsa olmaz kavramlar. Dünya Sağlık Örgütü'nün de en çok üzerinde durduğu konulardan birisi gebelik. Bu proje ile Bornova'da yaşayan evlenme çağındaki kişilerin sağlıkları için risk oluşturan faktörler belirlenerek bu faktörlerle mücadele edilecek. Bu protokol farkındalık sağlayacak" diye konuştu.

Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü'nde imzalanan protokol törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atila Silkü ve Prof. Semih Ötleş ve EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Tufan katıldı.

Evlilik Öncesi Danışmanlık Projesi ile Bornova'da yaşayan evlenme çağındaki kişilerin sağlıkları için risk oluşturan faktörler belirlenerek bu faktörlerle mücadele edilecek. Üreme sağlığı ile ilgili sorunların önlenmesi ve tedavisi gerçekleştirilecek. Genetik hastalıklar konusunda bilgilendirme, gebeliğin planlanması ve doğuma hazırlık eğitimleri bir dizi sağlık hizmetlerinden yararlanmaları sağlanacak.

EGE ÜNİVERSİTESİ BİZİM HERŞEYİMİZ

Başkan Olgun Atila, "Bu zor günde sizlerle olmak büyük bir onur. Göreve başlayalı 2 yıl oldu. Ege Üniversitesi ile çok büyük protokollere imza attık. Bu tür eğitimlerde bütün hocalarımızı destekliyoruz. Bornova hepimizin, yenilikler yapmak bizim görevimiz. Bu yüzden Ege Üniversitesi bizim her şeyimiz. Evlilik öncesi eğitimde geçmişteki protokollerde olduğu gibi yine üniversitemize gerekli desteği verdik" diye konuştu.

EĞİTİM İLE DAHA BİLİNÇLİ ÜREME YAPILIR

Prof. Dr. Esin Çeber Tufan, "Ebelik bölümü olarak üreme sağlığını çözerek, kötü sonuçlarını ortadan kaldırmak hedefimiz. Evliliğe hazırlık sürecinde ebelik eğitimi alınmalı. Bu eğitim ile birlikte daha bilinçli üreme yapılıyor. Fakültemizde, buna dair eğitimleri veriyoruz" dedi.

İmzalanan protokolle Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi koordinatörlüğünde Bornova ilçesinde ikamet eden çiftlerin evlilik öncesinden başlayarak gebelik dönemi de dahil olmak üzere tüm yaşam dönemlerinde sağlık düzeyinin yükseltilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturmak ve sürdürebilmek için evlilik öncesi danışmanlık hizmetleri içeren bir çalışma yürütülecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çiftlere evlilik öncesi eğitim verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement