Çiftliğinde Müze Oluşturdu - Son Dakika
Yerel

Çiftliğinde Müze Oluşturdu

Çiftliğinde Müze Oluşturdu

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olan tornacı Ersoy Meral, 20 yıldır biriktirdiği antika eşyaları ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki dörtyol mevki üzerinde kurduğu mini çiftliğinde ‘koleksiyon odası’ oluşturarak sergilemeye başladı.

01.09.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olan tornacı Ersoy Meral, 20 yıldır biriktirdiği antika eşyaları ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki dörtyol mevki üzerinde kurduğu mini çiftliğinde 'koleksiyon odası' oluşturarak sergilemeye başladı.

Köse'de torna işiyle uğraşan Meral, 20 yıl boyunca Köse'den, Kelkit'ten, Gümüşhane'den, çevre illerden ve internet üzerinden antika saatler, bıçaklar, kılıçlar, gaz lambaları, hamam tasları, radyolar, ibrikler, fotoğraf makineleri, eğerler ve tarım araçları ve çeşitli objeleri topladıktan sonra mini çiftliğindeki odada sergilemeye başladı.

Çeşitli illerden topladığı yaklaşık 500 eşyaya gözü gibi baktığını ve odasında sergilediği eşyayı görmek için gelenler olduğunu kaydeden Meral, "Dededen kalma ufak tefek malzemelerle başladım ben işe. Antika toplamak benim için hobi haline geldi. Atadan dededen, babadan kalma eşyaları bir araya topladıktan sonra çevre köylere giderek eski malzemeleri toplamaya başladım. Antika topladığımı bilen arkadaşlarım da bana eski eşyasını getiriyor. Türkiye'nin her ilinden eski eşya almışımdır. Topladığım eşyanın her birine gözüm gibi bakıyorum. Mini Çiftliğimde ayrıca kanatlı hayvanlarım var. Onları da gören arkadaşlarım ve misafirlerim çok beğeniyor. İl içinden ve il dışından gelen misafirlerim görüntü çekip internette paylaşıyor. Herkes beğeniyor topladıklarımı" dedi.

Bu işlere devam edebilmesi ve oluşturduğu koleksiyon odasını daha geniş bir hale getirmek ve malzeme çeşidini artırmanın maddi anlamda yük getirdiğini dile getiren Meral, "Bu işleri severek yapıyorum. İlimizi ve ilçemizi tanıtmak adına, yerli veya yabancı turist getirebilmek adına üzerime düşen ne ise onu yapacağım. Ama bu tür antikaları toplamak maddi olarak yük getiriyor bana. Elinde bu tür eşyaları olan vatandaşlarımıza bir çağrı yapmak istiyorum. Elindeki malzemeleri getirmeleri halinde turizm açısından önemli gördüğüm bu odamı daha da genişletebiliriz. İlimiz ve İlçemiz açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftliğinde Müze Oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement