Çiftlikköy'de "Engelsiz Kafe" 3 Aralık'ta Açılacak - Son Dakika
Yerel

Çiftlikköy'de "Engelsiz Kafe" 3 Aralık'ta Açılacak

Çiftlikköy\'de "Engelsiz Kafe" 3 Aralık\'ta Açılacak

Çiftlikköy Belediyesinin, engelli vatandaşların zaman geçirebilmesi, çalışabilmesi ve sosyalleşmesi için inşa ettirdiği "Engelsiz Kafe", 3 Aralık'ta açılacak.

17.11.2015 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiftlikköy Belediyesinin, engelli vatandaşların zaman geçirebilmesi, çalışabilmesi ve sosyalleşmesi için inşa ettirdiği "Engelsiz Kafe", 3 Aralık'ta açılacak.

Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim vaatlerinden biri olan "Engelsiz Kafe"nin inşaatını tamamladıklarını söyledi.

Tesisin 3 Aralık'ta hizmete alınacağını belirten Silpagar, şöyle konuştu:

"Kafenin yanında 'Engelsiz Park', engelsiz spor aletleri ve 'Engelsiz Sahil' gibi bir sistem kuruyoruz. Bu sistemde kompleks oluşuyor. Buradaki en büyük özelliklerden biri, kafede çalışanların bir kısmı engelli vatandaşlarımızdan oluşacak. Buradan vermek istediğimiz bir mesaj; bir kafenin engelli vatandaşlarımız ve yaşlılarımızın kullanacağı gibi dizayn edilmesidir. Şu ana kadar buradaki kafelerin çoğu 18-60 yaş grubuna hitap ediyor. Ne çocuklara ne de yaşlılara yönelik bir kompleks var. Bizim kafemiz de sıfır yaştan en yaşlılarımıza kadar her kesimin yararlanabileceği bir kafe olacak. Engelli vatandaşlarımız terasa asansörle çıkacak ve terasta çay keyfi yapabilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çiftlikköy'de 'Engelsiz Kafe' 3 Aralık'ta Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement