Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı Kapatılsın" Talebi - Son Dakika
Güncel

Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı Kapatılsın" Talebi

Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı Kapatılsın" Talebi

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın sivil havaalanına dönüştürülmesini istedi.

18.10.2016 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın sivil havaalanına dönüştürülmesini istedi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Marmaris'teki otele giden suikast timinin harekat merkezi olarak kullandığı Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın kapatılması için girişim başlattığını hatırlattı.

Bu bölgenin ilçe için büyük bir rant olabileceğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çiğli'ye devri ile büyük rant doğurabilecek 2. Ana Jet Üssü alanı için gelin ortak paydada buluşalım ve burayı demokrasimizin gerçek sahibi milletimize kazandıralım. Burası artık Çiğli 2. Ana Jet Üssü olarak değil, sivil havaalanına dönüştürülerek halkın yolu yani İzmir'in ikinci havaalanı olsun."

Yılmaz, bu önerinin Milli Savunma Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına taşınabileceğini de belirterek, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Çiğli Belediye Başkanı Arslan eğer bu bölgeyi yeşil alan olarak imara almayı planlarsa emin olun ortaya çıkacak rantın millete hiçbir faydası olmayacağı gibi belediyenin öz kaynaklarının da yanlış şekilde harcanmasına sebebiyet verecektir. Buradan başkan Arslan'a sesleniyorum, burayı sivil havacılık dışında farklı bir şekilde imara açıp oluşabilecek ranta müsaade vermektense 'Gelin birlikte taşın altına elimizi koyalım ve burayı halkın yolu yapalım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı Kapatılsın' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor
    10:09 Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

    Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması, 75. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler arasında ulusal bayrak çekme töreni, askeri müzik gösterisi ve temalı ışık gösterileri yer alıyor. Ayrıca bazı donanma kışlaları ve gemileri halkın ziyaretine açık olacak. Kutlamalar kapsamında ayrıca donanma ile ilgili sanatsal eserlerden oluşan bir sergi düzenlenecek ve bir eğitim kampanyası yürütülecek.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:06 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Akgün ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Akgün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Cumhuriyet değerlerine olan inancını ifade etti.

  • İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:03 İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kentin 30 ilçesinde 30 gün boyunca büyük bir coşkuyla kutlayacak. İlçelerde "Gezici Çocuk Şenliği" ile çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak, 23 Nisan Salı günü ise Kültürpark büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bayram günü toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İzmir Doğal Yaşam Parkı ise 6-18 yaş arasındaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz ağırlayacak.

  • Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli
    10:00 Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemesi uyarısını yaparak, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartları kolaylaşsın" dedi.

  • Kuryelerin tehlikeli yolculuğu kamerada
    10:00 Kuryelerin tehlikeli yolculuğu kamerada

    Elazığ'da iki motorlu kuryenin seyir halindeyken yan yana tehlikeli yolculukları kameralara yansıdı. İki kuryenin sohbet ederken yapışık bir şekilde sürüş yapmaları ve bir kuryenin diğer motora ayağını koyup uzun bir süre yolculuk etmesi görüntülendi.

  • Afyonkarahisar'da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı
    10:00 Afyonkarahisar'da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini kapatmıştır.


Advertisement