Çiğli Belediye Meclisi Toplantısı'ndaki Arbede - Son Dakika
Politika

Çiğli Belediye Meclisi Toplantısı'ndaki Arbede

Çiğli Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mesut Demirkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle Meclis Toplantısı'nda çıkan arbedeye ilişkin "Toplantıya gelenlerin amacı kavgaydı.

07.04.2016 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiğli Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mesut Demirkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle Meclis Toplantısı'nda çıkan arbedeye ilişkin "Toplantıya gelenlerin amacı kavgaydı. Nitekim fiziki müdahale de oldu. Meclis üyeleri haricinde izleyici sıralarındaki kişiler de bize fiziki müdahalede bulundu." dedi.

Demirkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın dünkü toplantıda, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sosyal medya hesaplarından tepki gösteren AK Parti'li bazı meclis üyelerini kınadığını belirtmesi üzerine, Yeter Gören'in paylaşımların arkasında olduğunu ifade ettiğini söyledi.

Gören'in konuşma yaptığı sırada CHP'li ve AK Partili üyeler arasında başlayan sözlü tartışmaya izleyici localarında bulunanların da müdahil olmasıyla arbede çıktığını anlatan Demirkaya, bazı meclis üyelerinin tekme ve yumruklarla birbirine saldırdığını ifade etti.

Demirkaya, CHP'li üyelerin olayı yatıştırmaktan uzak bir tavır sergilediğini iddia ederek, şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini bir-iki arkadaşımız sosyal medya hesaplarından kınamışlar. Belki bu olayı kınarken kelimeleri iyi seçememelerinden kaynaklı maksadını aşan ifadeler ortaya çıktı. Biz gün boyu gerginliğin yatışması için diyaloglarımızı sürdürdük. Ancak CHP'liler sürekli olayı provake ediyorlardı. Akşam meclis toplantısına geldiğimizde izleyici localarında CHP üyesi partilileri ve belediye işçilerini gördük. Örgütlenmiş bir şekilde, üzerimize psikolojik baskı yapmak için gelmişlerdi. Zaten meclis üyemiz de bir kadın ve anne olarak böyle bir protesto paylaşımında bulunduğunu belirterek sözlerine açıklık getirdi. Ama oraya gelenlerin amacı kavgaydı. Nitekim fiziki müdahale de oldu. Meclis üyeleri haricinde izleyici sıralarındaki kişiler de bize fiziki müdahalede bulundu."

AK Partili meclis üyesi Yeter Gören ise Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'nu hedef alan sözlerine bir anne olarak baktığında böylesi duygusal bir tepkiyle olayı kınadığını ifade etti. Sözlerinin maksadını aşmış olabileceğini kaydeden Gören, tepkisinin "bir anne ve kadının protestosu" olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

"İstemediğimiz bir hadise yaşandı"

Çiğli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz ise Belediye Meclisinde yaşanan olayın tasvip edilecek bir yanının olmadığını belirterek, meclisin kavgayla, gerginliklerle anılmasını istemediklerini dile getirdi.

Gündüz, şunları söyledi:

"Bazı olaylar vardır, bunlar partilerin genel başkanlık seviyesinde eleştirilirler. Bu paylaşımları yapan AK Parti'li meclis üyelerinin üslubu kabul edilir gibi değil. Belediye Meclis Toplantısı başlayınca da başkanımız Hasan Arslan bu şekilde bir konuşma yaparak Çiğli'nin küçük bir yer olduğunu, burada hizmetleri birlikte götürmek zorunda olduklarını ve yüz yüze bakıldığını ifade etti. Bu paylaşımları yapanları da isim vermeden kınadığını belirtti. Biz AK Parti'li üyelerden çıkıp ortamı yatıştıracak bir konuşma beklerken, Yeter Gören'in sözlerinin arkasında olduğunu söylemesi ortamı gerdi. Ben de meclisi terk etmesi gerektiğini söyledim kendisine. Daha sonra ise istemediğimiz şekilde bir arbede yaşandı. Ama ben kimsenin darp edildiğini görmedim. İtiş kakış oldu ancak ortam yatıştırıldıktan sonra karşılıklı özürler dilendi ve meclisimiz sakin şekilde devam etti."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Çiğli Belediye Meclisi Toplantısı'ndaki Arbede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement