Başkan Arslan Engelli Çocuklarla Doğal Yaşam Parkı'nı Gezdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Arslan Engelli Çocuklarla Doğal Yaşam Parkı'nı Gezdi

Başkan Arslan Engelli Çocuklarla Doğal Yaşam Parkı\'nı Gezdi

Yaşamın her alanında engellilere yönelik uygulamalarıyla dikkat çeken Çiğli Belediyesi, zihinsel engelli çocukları İzmir Doğal Yaşam Parkı’na götürdü.

26.04.2014 23:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşamın her alanında engellilere yönelik uygulamalarıyla dikkat çeken Çiğli Belediyesi, zihinsel engelli çocukları İzmir Doğal Yaşam Parkı'na götürdü. Başkan Hasan Arslan da çocukların coşkusuna ortak oldu ve onlarla birlikte parkı gezdi.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Kalkınma Vakfı'nda (ZİÇEV) eğitim gören zihinsel engelli çocukları güzel bir gün geçirmeleri amacıyla İzmir Doğal Yaşam Parkı'na götürdü. Başkan Arslan'ın eşi Ergül Arslan da çocuklara eşlik ederken, 25 engelli çocuk güzel bir nisan gününün tadını çıkardı. Engelli çocuklar ve öğretmenleri okullarından otobüsle alınarak doğal yaşam parkına getirildi. Başkan Arslan ve eşi Ergül Arslan da çocuklarla birlikte gezi otobüsüne binerken, çocuklar da muhteşem doğa eşliğinde doğal ortamlarına uygun koşullarda yaşayan hayvanları gözlemleme fırsatı buldular.

ENGELLİ DOSTU ÇİĞLİ

Engelliler için her alanda "engelli dostu" faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Hasan Arslan, Çiğli Belediyesi'nin zihinsel engelli bireylerin sosyal yaşamlarına dokunmaya ve katkı sunmaya devam ettiğini söyledi. Engelli çocukların hem eğlendirilmesi hem de bilgilendirilmesi için uğraştıklarını belirten Başkan Hasan Arslan, "Çocuklarımız doğal ortamda hayvanları yakından görme şansına eriştiler. Çocuklar, çoğunu televizyonda gördükleri yabani hayvanları doğal yaşam ortamlarında görme ve tanıma şansı yakaladılar. Yaşam parkında heyecan ve sevinç içinde hayvanları ve yaşadıkları yerleri izlediler. Onların sevinçleri bizleri de mutlu etti. Engeller bizim engelimiz. Çocuklar bizim çocuklarımız. Çiğli Belediyesi olarak bu organizasyonları sürdürmeye devam edeceğiz. Her zaman engellilerimizin yanındayız"" diye konuştu.

ÇOCUKLAR MUTLU OLDU

ZİÇEV Müdürü Sevilay Adıgüzel de, engelli çocukların zaman zaman dışarı çıkmalarının onları mutlu ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; "Belediyemizin çocuklarımızın yanında olması, onlar için etkinlikler düzenlemesi hem bizi, hem çocuklarımızı hem de ailelerini mutlu ediyor. Bu gezi de çocuklarımız için oldukça faydalı oldu. Çok eğlendiler ve mutlu oldular. Başkanımıza gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür ediyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Arslan Engelli Çocuklarla Doğal Yaşam Parkı'nı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement