Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi - Son Dakika
Sağlık

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi

Çiğli'de kısa süre önce açılan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde açık kalp ameliyathanesinin hazır hale getirildiği bildirildi.

28.06.2016 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiğli'de kısa süre önce açılan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde açık kalp ameliyathanesinin hazır hale getirildiği bildirildi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Karşıyaka ve Çiğli Devlet Hastanelerinin bölgede yetersiz kalması nedeniyle 21 Mayıs'ta hizmete giren Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde açık kalp ameliyathanesinin hazır hale geldiği belirtildi.

Vatandaşa sağlık hizmetini tüm birimleriyle en kısa sürede vermesi hedeflenen hastanede, anjiyo bölümünün de yakın bir tarihte faaliyete geçeceği kaydedildi.

Hastanenin ameliyathane sorumlularından Op. Dr. Teoman Şen, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinin hedeflenen vizyona doğru adım adım ilerlediğini, ameliyathane olarak amaçlarının İzmir bölgesinin en kapsamlı ameliyatlarının gerçekleştirildiği birim olmak olduğunu söyledi.

Açık kalp ameliyatlarının da yapılacağı ameliyathanenin hazır olduğunu belirten Şen, "Planladığımız bir sonraki ameliyathane ise transplantasyon ünitesi. Alt yapı hazırlıklarımız devam ediyor." dedi.

2 ayda bin 857 ameliyat yapıldı

Hastanenin 21 Mayıs'ta hizmete girmesinin ardından bugüne kadar bin 857 ameliyat gerçekleştirildiğini kaydeden Şen, "Ameliyatların 140'ı A ve B grubu ameliyatlar denilen büyük ameliyat kategorisinde yapıldı. Şu anda 12 genel ameliyathane salonu haricinde göz ve kadın doğum için ayrılmış ikişer adet ameliyathane salonuyla aktif olarak hizmet veriyor." diye konuştu.

Şen, modern merkezi sterilizasyon ünitesine de sahip olan hastanede, çağdaş tıbbın gerektirdiği tüm olanakların kullanıldığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement