Çiğli'de 75. Yıl Parkı Tamamlanıyor - Son Dakika
Yerel

Çiğli'de 75. Yıl Parkı Tamamlanıyor

Çiğli\'de 75. Yıl Parkı Tamamlanıyor

Çiğli Belediyesi’nin Egekent girişinde projelendirdiği 75. Yıl Türk Dünyası Parkı’nın kaba inşaatı tamamlandı.

23.11.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiğli Belediyesi'nin Egekent girişinde projelendirdiği 75. Yıl Türk Dünyası Parkı'nın kaba inşaatı tamamlandı. Bol yeşil ve sosyal donatı alanlarıyla dikkat çeken parkta yürütülen çalışmaları,Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan teknik ekiple beraber yerinde inceledi.

Egekent girişinde bulunan 75. Yıl Türk Dünyası Parkı yapım çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor. Çiğli Belediyesi ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü iş birliğiyle projelendirilen 75. Yıl Türk Dünyası Parkı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mali desteğiyle tamamlanacak. 23 bin metrekarelik alanda yapılan proje, bölge halkının ihtiyacını giderecek pek çok donanıma sahip olacak. Park birçok ayrıntıyı içermesi, semt sakinlerinin taleplerine cevap verebilmesi ve özgün tasarımıyla da ayrıca dikkat çekiyor.

BİNA İNŞAATLARI TAMAMLANDI

Eğimli bir arazi yapısına sahip olan parkın içinde bulunan restoran, kafeterya, idari bina ile spor binalarının kaba inşaatı ve dış cephe giydirmeleri tamamlanırken, binaların iç düzenlemeleri devam ediyor. Proje kapsamında yer alan iki adet seyir kulesi, 8 metre yüksekliğindeki büyük şelale ve gölette suya hareket kazandıracak olan 37 adet fıskiyenin tesisat montajı tamamlandı. İstinat duvarları ile kafeterya binasına hizmet edecek olan, çatısı bahçe ve seyir terası şeklinde tasarlanan 15 araçlık yarı kapalı otoparkın betonarme imalatları da tamamlandı. Park alanında kullanıcıların faaliyetlerine hizmet edecek olan iki adet tenis kortu ve bir adet basketbol - voleybol sahası da tamamlandı. 900 metrekare alan üzerine kurulacak olan bin 500 kişilik amfi tiyatro, 800 metrekarelik meydan düzenlemesi ile park zemin döşemelerinin çalışması ise büyük bir hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ise parkın yeşillendirilmesinde kullanılacak bitkilerin alım ihalesine çıkılması planlanıyor.

ÖNEMLİ PROJE

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, teknik ekiple birlikte projeyi sık sık yerinde denetliyor. Parkın biran önce tamamlanarak halkın hizmetine girmesi için ekipleri seferber ettiğini belirten Başkan Arslan, "Çiğli'ye kalıcı ve yararlı projeler yapmak istiyoruz. En çok ihtiyaç duyulan projelerden biri de çok donanımlı yeşil bir alan. Projemizi en kısa zamanda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmak için sürekli iş başındayız. Proje sayesinde, halkımız rahat bir nefes alacak. Amacımız herkesin mutlu ve huzurlu yaşadığı bir Çiğli'yi inşa edebilmek" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli'de 75. Yıl Parkı Tamamlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement