Çiğli'de İşsizlikle Mücadeledeleye Devam - Son Dakika
Yerel

Çiğli'de İşsizlikle Mücadeledeleye Devam

Çiğli\'de İşsizlikle Mücadeledeleye Devam

Çiğli Belediyesi iş arayanlar ve işveren firmaları, İŞKUR hizmet noktası çatısı altında buluşturarak işsizleri çeşitli sektörlerde işe yerleştirmeye büyük bir hızla devam ediyor.

23.06.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiğli Belediyesi iş arayanlar ve işveren firmaları, İŞKUR hizmet noktası çatısı altında buluşturarak işsizleri çeşitli sektörlerde işe yerleştirmeye büyük bir hızla devam ediyor. Son 2,5 ayda işe yerleşenlerin sayısı 180'i geçti.

Çiğli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İŞKUR hizmet ofisi, iş ve işçi bulmak isteyenleri bir araya getirmeye devam ediyor. Dört yıldır Çiğli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İŞKUR hizmet birimi, iki buçuk ay gibi bir sürede 180 vatandaşı işe yerleştirdi. İŞKUR ofisi Çiğli'de faaliyet gösteren başta Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar olmak üzere İzmir ve Manisa'nın çeşitli bölgelerinden gelen işçi taleplerine de yanıt veriyor. Sanayi, tarım ve hizmet sektörüne yönelik işçi alımlarında işletmelere aracılık eden Çiğli Belediyesi, firmalardan gelen yetkililerle birlikte belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplu iş görüşmelerine katılıyor.

"HİZMETİ VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GETİRECEĞİZ"

Türkiye'nin bu en büyük sorununa karşı istihdam yaratmadaki öncü rolü nedeniyle belediyelerin büyük bir görev üstlendiklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Yüzlerce vatandaşımıza iş bulmada aracılık ediyoruz" dedi. Belediyelerin kendi bölgelerinde yaşayan her vatandaşı kendi bünyesinde çalıştırmasının mümkün olmadığını belirten Başkan Arslan, istihdama yönelik çalışmalar için ortaklıklar geliştirmenin, gerekli yönlendirmeleri yapmanın çok daha önemli olduğunu söyledi. Başkan Arslan; "Çiğli'de iş arayanlar ve işveren firmaların girişimlerine yönelik hizmetleri vatandaşımızın ayağına getiriyoruz ve getirmeyede devam edeceğiz. Firma yetkilileriyle beraber görüşmeye katılan vatandaşlar İŞKUR hizmet ofisi ve Çiğli Belediyesi'nin sağladığı kolaylıktan son derece memnunlar. İki ay gibi çok kısa bir sürede işe başvuran 154 vatandaşımızı yetenek ve özelliklerine göre işe yerleştirdik" diye konuştu.

"TÜM İHTİYAÇLARI ÖNEMSİYORUZ"

Sosyal belediyeciliğin ilçede yaşayan tüm vatandaşlar içinolduğunu ve tüm ihtiyaçlara cevap vermek gibi önemli bir misyon üstlendiğini belirten Başkan Arslan, her gün yüzlerce başvuruyu değerlendirdiklerini ve ihtiyaca en ugun başvuruları ilgili firmalara yönlendirdiklerini belirtti. Başkan Arslan şöyle konuştu; "Böylesine önemli bir konuda yapılabilecekler sınırlı, gücümüz neye yetiyorsa onu yapmaktan çekinmiyoruz. Çiğli'de yeni bir dönem başlıyor. Herksin mutlu, umutlu ve iş sahibi olduğu bir dönem. En azından temennilerimiz böyle olması yönünde." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli'de İşsizlikle Mücadeledeleye Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement