Çiğli Geleneksel İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Çiğli Geleneksel İftarda Buluştu

Çiğli Geleneksel İftarda Buluştu

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Çiğlililerle buluştu.

18.07.2014 10:05  Güncelleme: 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Çiğlililerle buluştu.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar yemeği veren Çiğli Belediyesi, bu kez Çiğli protokolünü ağırlardı. Düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde Çiğlideki siyaset ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi. Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği Çiğli geleneksel iftar yemeğine, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP PM Üyesi Nazik Işık, Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Murat Yeşilyurt, İlçe Jandarma Komutan Vekili Hakan Güngör, CHP Çiğli İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, CHP il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

İftar duası ile başlayan yemekte ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olduğu vurgulandı. Özellikle ülkenin geçtiği olumsuz koşulların yarattığı sıkıntıların giderilmesinde ve toplumsal barışın sağlanmasında Ramazan coşkusu ve sevincinin birleştirici, kaynaştırıcı ve barıştırıcı etkisi üzerinde duruldu. Maddi ve manevi güzelliklerin Ramazan ayında toplumun her kesimiyle kucaklandığı ve huzurun tahsis edildiği bir ay olması temennileri dile getirildi, manevi değerler paylaşıldı.

RAMAZAN AYI TOPLUMSAL BARIŞIN ADIDIR

Ramazan ayının hayatı iyi yönde değiştirdiğine vurgu yapan Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, "Ramazan ayı bolluk bereketin sofralarımızdan eksik edilmediği, ortak bir çaba sayesinde paylaşma duygumuzun güçlendiği, zor koşullarda yaşayan insanlara karşı duyarlılığın arttığı özel bir aydır. Toplumsal barışın ve huzurun kaynağıdır. O eski iftar sofralarında coşku ve sevinçler paylaşılır. Yoksullar hatırlanır ve el birliğiyle bir şeyler yapmak ister insan" dedi.

BAŞKAN ARSLAN: "İFTAR SOFRALARINDA HER ŞEY PAYLAŞILIR"

İnsanları ortak bir duygu etrafında buluşturan, aç ve yoksul halkların mücadelesine dikkatleri çeken, komşular, akrabalar ve dostların hatırlandığı Ramazan ayının huzur ayı ve birçok güzelliklere vesile olmasının önemine değinen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Hepimizin bir olmaya, birlik olmaya, birbirimiz için dua etmeye ihtiyacı var. İftar sofralarında sevdiklerimizle ekmeğimizi, huzurumuzu, sevgimizi, neşemizi kısacası her şeyimizi paylaşıyoruz. Herkesin sofrası bol bereketli olsun, yoksullar için dualarımız kabul olsun. Biz, Ramazan ayında da Çiğli'de yaşayan vatandaşlarımızı unutmadık. Her yıl bu sofralarda yüzlerce kişiyi ağırlıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli Geleneksel İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement