Cihanbeyli'nin Yerleşime Uygunluk Haritası Çıkarılıyor - Son Dakika
Yerel

Cihanbeyli'nin Yerleşime Uygunluk Haritası Çıkarılıyor

Cihanbeyli\'nin Yerleşime Uygunluk Haritası Çıkarılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 19 ilçe içerisinde yer alan Cihanbeyli’de jeolojik ve jeoteknik etüt çalışması yapıyor.

18.11.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 19 ilçe içerisinde yer alan Cihanbeyli'de jeolojik ve jeoteknik etüt çalışması yapıyor.

Cihanbeyli'de başlayan çalışma kapsamında hazırlanacak jeoloji ve yerleşime uygunluk haritaları, ilçedeki zemin yapısını ortaya çıkarıp planlı yapılaşmayı sağlayacak.

Çalışmalar ile ilgili konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Deprem ve Jeolojik Araştırmalar Şube Müdürü Jeoloji Yüksek Mühendisi Metin Tekdere "Tahmini dört ay içerisinde Cihanbeyli'nin raporlarını hazırlayıp, inşallah planlama grubumuza verip Cihanbeyli'ye yapılacak bütün planlama altlıklarını yapılaşmayla ilgili sağlıklı kentleşmeyi ortaya koyacağız" dedi.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ise, "Yapılan etüt çalışmaları ile ilçemizdeki su baskınları, heyelan, kaya düşmesi gibi afetlerde yerleşim yerlerinin nasıl etkileneceği belirlenerek zemin ve yerleşim yönünden sıkıntılı alanlar ortaya çıkarılacak" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cihanbeyli'nin Yerleşime Uygunluk Haritası Çıkarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement