Cihangir Mahallesi Sokak İftarında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Cihangir Mahallesi Sokak İftarında Buluştu

Cihangir Mahallesi Sokak İftarında Buluştu

Beyoğlu Belediyesinin düzenlediği sokak iftarları bu kez Cihangir'de mahallelileri buluşturdu.

13.07.2015 14:16  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği sokak iftarları bu kez Cihangir'de mahallelileri buluşturdu. Sokak İftarında vatandaşlarla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Hayatı eğer özetlemek gerekirse sihirli cümle, paylaşmaktır" dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede düzenlenen sokak iftarları mahallelileri buluşturmaya, paylaşmayı, bölüşmeyi arttırtmaya devam ediyor. Cihangir Münir Özkul Ortaokulu bahçesinde düzenlenen sokak iftarı için bu kez Cihangir Mahallesi sakinleri bir araya gelirken yemeğe katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da yemek öncesi vatandaşlarla tek tek selamlaşarak sohbet etti. Akşam Ezanı'nın okunmasıyla oruçlar açılırken iftar yemeğinin ardından dualar okundu.

"PAYLAŞMAK VARSA, İNSANLIK VARDIR"

Yemeğin ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Demircan, hayatı özetlemek gerekirse sihirli cümlenin paylaşmak olduğunu belirterek şunları söyledi: "Paylaşmak varsa insanlık vardır. Paylaşmak yoksa mutluluk yoktur. Şehirleşme, medenileşme dediğimiz bütün kavramların altını doldurduğumuzda birlikte yaşayabilme, herkese tahammül edebilme gibi sırlar çıkıyor ortaya. Apartmanda, sokakta, ülkede, dünyada komşularımızla hayatı bölüşmenin önemi çıkıyor ortaya."

"PAYLAŞMA DUYGULARI RAMAZAN'LA TAVAN YAPIYOR"

Ramazan aynın kardeşlik ayı olduğunun altını çizen Başkan Demircan: "Dinimiz bize bölüşmeyi öğretiyor. Ramazan da böyle bir ay, kardeşlik ayı, paylaşma ayı. Aç kalan bedenlerimiz bize fakirin halinden anlamayı; vermeyi öğretiyor. Bu paylaşma duyguları Ramazanla tavan yapıyor, iftar sofralarıyla daha da anlamlı hale geliyor."

SÜTLÜCE'DE RAMAZAN COŞKUSU DEVAM EDİYOR

İftar yemeğinin ardından aileler çocuklarıyla birlikte Sütlüce'ye akın etti. Çocuklar birbirinden eğlenceli ve öğretici aktivitelerle eski Ramazanların manevi havasını yaşarken büyükler de çimlere serilerek Ramazan sohbetlerinin tadını çıkardı. Vatandaşlar gecenin ilerleyen saatinde Eminönü Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer'den Kur'an ziyafeti dinledi. Gece Aykut Kuşkaya'nın seslendirdiği ilahi eserlerle son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cihangir Mahallesi Sokak İftarında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement