Cihanüma'dan Vali Taşkesen'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Cihanüma'dan Vali Taşkesen'e Ziyaret

Cihanüma\'dan Vali Taşkesen\'e Ziyaret

Mardin’de yeni kurulan Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu yöneticileri, Vali Taşkesen’i makamında ziyaret etti.

30.12.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de yeni kurulan Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu yöneticileri, Vali Taşkesen'i makamında ziyaret etti.

Temel insani değerler etrafında bir araya gelerek, dünyada herkesin insanca ve haysiyetli bir yaşam sürmesini temin etmek için mücadele etmek üzere bir işbirliği ve dayanışma platformu oluşturmak amacıyla kurulan Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği, Mardin'de de bir yapılanma içerisine girdi. Mardin il temsilciliğini avukat Murat Durgan'ın yaptığı Cihannüma'nın Mardin yöneticileri bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Cihannüma yöneticileri Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ile Artuklu Kaymakamı Soner Karakaşoğlu'nu makamında ziyaret ederek derneğin amaçları ve hassasiyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Ziyaretlerde konuşan Durgan, Cihannüma'nın bir gönül birliği platformu olduğuna dikkat çekti. Durgan, "Derneğimizin amacı, tüm insanlığın zaman ve mekandan bağımsız olarak ulaşmayı amaçladığı ortak hedefler olarak gördüğümüz adalet, ahlak, hikmet, hürriyet, barış, emniyet gibi temel insani değerler etrafında bir araya gelmektir. Dünyada ve Türkiye'de herkesin insanca ve haysiyetli bir yaşam sürmesini temin etmek temel hedefimizdir. Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu, insanlığın ortak tarihi tecrübesinden süzülüp gelen yüksek ahlaki ve insani değerlerin her ortamda, her şartta, herkes için savunulmasını amaçlayan bir gönül birlikteliğinin adıdır. Dolayısıyla bu birliktelik kendilerine biz tarafsız diyenlerin oluşumu değil, 'Her şeye dair söylenecek sözümüz mutlaka vardır' diyenlerin adıdır. Gerek yerelde, gerek ulusalda gerekse de uluslararası konularda her tarafa söylenecek sözümüz vardır diyen gönüllü arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki 2015 yılında Mardin çeşitli etkinlikler, organizasyonlar yapma gibi düşüncelerimiz var. Bugün valimiz Mustafa Taşkesen'i başta olmak üzere kaymakamımızı ve sırasıyla da bütün yetkili ve ilgilileri ziyaret ederek, oluşumumuzu tanıtmak ve çalışmalarımızla ilgili görüş ve desteklerini istemek üzere buradayız" dedi.

Cihanuma'nın Mardin'de çalışmalarda bulunduğunu öğrenmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını çok önemsediğini hatırlatarak yapılacak çalışmalara katkıda bulunabileceklerini söyledi.

Vali Mustafa Taşkesen ile Artuklu Kaymakamı Soner Karakaşoğlu'na yapılan ziyarette Cihanuma il temsilcisi avukat Durgan'ın yanısıra, Cihanuma Genel Sekreteri Tekin Oruç, Teşkilat Başkanı M. Ali Ay, Danışma Kurulu üyeleri Süleyman Demir ile Şeyhmus Yusuoğlu da hazır bulundu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cihanüma'dan Vali Taşkesen'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement