Çıldırlı Köşe Yazarının Yazıları Erciyes Dergisinde - Son Dakika
Yerel

Çıldırlı Köşe Yazarının Yazıları Erciyes Dergisinde

Çıldırlı Köşe Yazarının Yazıları Erciyes Dergisinde

Ardahan’ın Çıldır İlçesinde yayım yapan Çıldır Manşet Gazetesi köşe yazarlarından Erkan Çelik’in yazıları Erciyes Dergisinde yayınlandı.

23.05.2015 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'ın Çıldır İlçesinde yayım yapan Çıldır Manşet Gazetesi köşe yazarlarından Erkan Çelik'in yazıları Erciyes Dergisinde yayınlandı.

Çıldır Manşet Gazetesi köşe yazarı araştırmacı yazar Erkan Çelik aşıklık geleneğini il dışına taşıdı. Araştırmacı yazıları ile yöre aşıklarının hayatlarını, eserlerini okurlarıyla buluşturan Erkan Çelik'in yazıları herkes tarafından keyifle okunuyor. Gazetemiz ve sitemiz de yazılarını kaleme alan yazar Erkan Çelik unutulmaya yüz tutmuş eserleri, gün ışığına çıkararak aşıklık geleneğine büyük katkılar sunuyor.

Kayseri ilinde aylık olarak çıkarılan Erciyes Dergisi, aşıklık geleneğine dair yazarımızın araştırmış olduğu eserlere yer verdi. Araştırıp, kaleme aldığı eserlerin büyük okuyucu kitlesine sahip olan bir dergide yayınlamasının kendisini çok gururlandırdığını dile getiren Çelik "Yöremizin çok kıymetli aşıklarının eserlerinin yaşatılması bizim asli vazifemiz. Yıllarıdır bu yönde sürdürmüş olduğum araştırmacı yazılarımı yöremizin sesi olan Çıldır Manşet Gazetesi ve sitesinde sürekli yayınlamaktaydık. Kaleme almış olduğum bu çok kıymetli aşıkların, birbirinden değerli eserlerinin kültürümüzün dışında, başka bir kültür şehrinde yer alması son derece gurur verici. Biz aşıklık geleneğini yaşatmak için emek harcar ve bunun için çalışmalar yaparsak, birileri de vermiş olduğumuz bu emeği köşelerine taşıyabiliyorlar. Son yıllarda kültürümüzün tanıtılması ve yaşatılmasında çok kıymetli araştırmacı yazar kardeşlerimiz büyük işler yapmıştır. Kültürümüzün tanıtılmasında bir nebze de katkım olmuşsa ne mutlu bana. Ben aşıklık geleneğinin yaygınlaşması ve tanıtılmasına kendini adamış bir neferim. Ömrüm yettiği müddetçe bu tür yazıları araştırmaya ve yazmaya devam edeceğim. Bu tür yazılarımın yayınlanmasında hiçbir tereddüt göstermeyen Çıldır Manşet Gazetesi ve sitesine ve ayrıca dergisinde aşıklık geleneğimize yer veren Erciyes Dergisine çok teşekkür ediyorum" dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çıldırlı Köşe Yazarının Yazıları Erciyes Dergisinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement