Çilek Diyarında" Muz Seraları Yükseliyor - Son Dakika
Ekonomi

Çilek Diyarında" Muz Seraları Yükseliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Muz seraları İlçede ilk muz üretimi yapan çiftçilerden olan İsmail Gürses'in açıklamaları "Çilek diyarında" muz seraları yükseliyor Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden olan Mersin'in Silifke ilçesinde muz üretim alanı da 6 bin dönüme ulaştı Üretici Gürses: "Biz muz üretiminde de iddialıyız" Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Mersin'in Silifke ilçesinde, domates seralarının yerine oluşturulan muz üretim alanları 6 bin dönüme ulaştı.

20.06.2016 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Muz seraları

İlçede ilk muz üretimi yapan çiftçilerden olan İsmail Gürses'in açıklamaları "Çilek diyarında" muz seraları yükseliyor

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden olan Mersin'in Silifke ilçesinde muz üretim alanı da 6 bin dönüme ulaştı

Üretici Gürses: "Biz muz üretiminde de iddialıyız"

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Mersin'in Silifke ilçesinde, domates seralarının yerine oluşturulan muz üretim alanları 6 bin dönüme ulaştı.

İlçede 5 yıl önce domates üretimi yapılan seraların yükseltilip muz üretimine uygun hale getirilmesiyle başlanan çalışmalardan olumlu sonuç alınınca, geçen yıl üretim alanı 4 bin dönüme, bu yıl da yeni ekim alanlarıyla 6 bin dönüme çıktı.

İşçiliğinin domatese göre daha az olması ve fiyatların 2 ila 3 liradan seyretmesi nedeniyle çiftçiler muz üretimine yönelirken, gelecek yıllarda üretim sahasının daha genişlemesi bekleniyor.

İlçede ilk muz üretimi yapan çiftçilerden olan İsmail Gürses, gazetecilere yaptığı açıklamada, çilek üretiminde lider konumda olan Silifke'nin mikroklima özelliğiyle muz yetiştiriciliğinde de adından söz ettirir konuma geleceğini inandığını söyledi.

Ürettikleri muzun Türkiye'nin her yerine gönderileceğini ifade eden Gürses, "Silifke'de muz yetişmez diyorlardı ama biz denemelerimizde yetişebileceğini kanıtladık ve şimdi doğumlar başladı. Biz muz üretiminde de iddialıyız." dedi.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun da birçok meyve ve sebzenin ilk hasadının yapıldığı ilçede, muzun alternatif ürün arayışında olan çiftçiler tarafından tercih edilmesiyle üretim alanlarının 6 bin dönüme ulaştığını belirterek, "Üreticilerimiz bu alana önemli yatırımlar yaptı ve birçoğu da mevcut domates serasını değiştirerek muz üretimine yöneliyor. Bir dönümden ise ortalama 10 ton ürün alınıyor." diye konuştu.

Çilek Diyarında" Muz Seraları Yükseliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çilek Diyarında' Muz Seraları Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement