Çilek Üretimi Derbent'in Umudu Oldu - Son Dakika
Yerel

Çilek Üretimi Derbent'in Umudu Oldu

Çilek Üretimi Derbent\'in Umudu Oldu

Derbent ilçesinde çilek üretimi yapılan alan sayısı hızla artıyor.

30.06.2014 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derbent ilçesinde çilek üretimi yapılan alan sayısı hızla artıyor.

Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin son dönemde birkaç tarımsal ürünün yetiştirilmesinde ön plana çıkmaya başladığını, bunlardan birinin de çilek üretimi olduğunu belirtti.

Çilek üretim alanlarının ilçe genelinde hızla yayılmaya başladığını aktaran Oltulu, "Derbent çileğinin yetiştiği alanların daha da artması için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün de çalışmaları var. İnşallah bu üründen önümüzdeki dönemde daha fazla yararlanacağız. Gerçekten ilçemizde kaliteli, aromalı ve lezzetli çilekler yetişiyor. Bunu iyi değrelendirmemiz gerekiyor. Şu anda ürün ilçe dışına gidiyor, üretici de üründen para kazanmaya başladı.3 yıla kalmaz çilek üretim alanlarının artışının bölgemizde daha da hız kazanacağını düşünüyoruz" dedi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise, Konya İl Özel İdaresi'nin verdiği destekle başlayan Derbent'teki çilek üretiminin son 7-8 yıl içerisinde büyük bir ivme kazandığını söyledi.

Derbent'te sadece çilekten gelir elde etin vatandaşların sayısının hızla artmaya başladığını belirten Acar, "Özellikle Derbent çileği Konya'da aranır hale geldi. Aroması, lezzeti ve iriliği ile gerçekten harika bir ürün. Konya'da üretilen en lezzetli çilek diye de iddiada bulunuyoruz. Yiyenler, tadına bakanlar da bu iddiamızı doğruluyor."dedi.

Acar, çilek üretiminin taze fasulye gibi ilçe ekonomisine çok önemli katkılar sağlayacağını, yürütülen çalışmaların da bunu gösterdiğini dile getirdi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çilek Üretimi Derbent'in Umudu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement