Çileli Yolculuğa İsyan Ettiler - Son Dakika
Güncel

Çileli Yolculuğa İsyan Ettiler

Çileli Yolculuğa İsyan Ettiler

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yapılan tapu işlemlerinde harç parası yatırmak için 500 metre yürüyerek banka şubelerine ulaşılması, vatandaşları çileden çıkardı.

17.12.2014 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yapılan tapu işlemlerinde harç parası yatırmak için 500 metre yürüyerek banka şubelerine ulaşılması, vatandaşları çileden çıkardı.

Alaşehir ilçesinde, Alaşehir Tapu Sicil Müdürlüğü'nde yapılan tapu işlemlerinde, harç yatırmak için 500 metre yürüyerek banka şubelerinde sıra beklemeleri vatandaşları çileden çıkardı. Yolculuğun çileye dönüştüğünü belirten bazı vatandaşlar, Hükümet Konağı önüne bankamatiklerin yerleştirilmesi halinde sorunun çözüleceğini belirtti.

Arsa aldığı için Tapu Sicil Müdürlüğü'nde işlem yaptırmak isteyen Sabri Yılmaz da yaşananlara şöyle isyan etti: "Benim yaşım 70. Telefona şimdi mesaj geldi. Mesaj doğrultusunda, bankaya harç yatırmak için yaklaşık yarım kilometre yürümem gerekiyor. Araçla gitmek istesek park edecek yer yok. Yaya olarak gideceğim ve orada tekrar kuyrukta bekleyeceğim. Oysa bankalar hükümet konağı bahçesine veya Cumhuriyet meydanına birer bankamatik yerleştirseler, bize bu eziyet olmaz."

"BU TAMAMEN BANKALARIN TASARRUFU"

Alaşehir Tapu Sicil Müdürü Arif Taş ise, vatandaşların şikayetlerinin farkında olduğunu ifade etti. Banka şubelerine talebin iletildiğini anlatan Taş, "Yılda 15 bin işlem yapıyoruz. Vatandaşlardan bu yönde şikayetler var. Ancak, bu konu bizim alanımız dışında. Biz işlemi aldıktan hemen sonra vatandaşa yatıracağı harcı ve randevu saatini bildiriyoruz. Vatandaş istediği bankaya harcını yatırdıktan sonra müdürlüğümüze gelerek işlemini hemen yaptırabiliyor. Bazen harç yatırmak için randevusuna yetişemeyenler olabiliyor; ancak bizimle hiç ilgisi yok. Vatandaş geç gelirse, dolayısıyla işlemi de gecikmeli yapılabiliyor. Bizde kesinlikle gecikme olmaz. Vatandaşların talepleri doğrultusunda biz de ilgili banka şubelerine bu yönde talepte bulunduk. Bu tamamen bankaların tasarrufudur" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çileli Yolculuğa İsyan Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement