Çilem Doğan: Her Gün Katilin Koynunda Uyuyordum, O Gün Yaşamı Kazandım - Son Dakika
Güncel

Çilem Doğan: Her Gün Katilin Koynunda Uyuyordum, O Gün Yaşamı Kazandım

Kocasını öldürdüğü gerekçesiyle 15 yıl ceza alan, karar temyiz edildikten sonra kefaletle serbest bırakılan özgürlüğüne ve kızı Mira'ya kavuşan Çilem Doğan, yaşadıklarını anlattı.

21.06.2016 11:29  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şiddet gördüğü kocasını öldürdüğü gerekçesiyle 15 yıl ceza alan, kefaletle serbest kalan Çilem Doğan, "O cani adam Özgecan'ı suçlayarak beni bir kere dövmeye kalkıştı. Özgecan'ı öldürenler kendi cinsiyetinde olduğu için o bakış açısıyla bana hakaret ediyordu" dedi.

Kocasını öldürdüğü gerekçesiyle 15 yıl ceza alan, karar temyiz edildikten ve itirazlardan sonra hakkında kefaletle serbest bırakılma kararı verilen, özgürlüğüne ve kızı Mira'ya kavuşan Çilem Doğan, Evrensel'e konuştu.

Kendisinin de kaldığı cezaevinin bulunduğu Tarsus'ta öldürülen Özgecan Aslan için "Keşke onun da eline bir şey geçseydi de bugün yaşasaydı" diyen Çilem, "Benim durumum da o gün öyleydi. O gün o silah patlamasaydı ben de o gün can verecektim. O gün hayatı, yaşamı kazandım. Her şeyi kazandım. Artık kadınlar için mücadele edeceğim" dedi.

"O CANİ ADAM ÖZGECAN'I SUÇLAYARAK BENİ DÖVMEYE KALKTI"

Bütün kadın tutuklular için de özgürlük istediğini ifade eden Çilem, Nevin Yıldırım ve Yasemin Kaymaklı gibi kadınların da bir an önce özgür olmasını diledi. Kadın cezaevi Adana'nın Karataş ilçesinden Tarsus ilçesine taşındığında aslında bunun mahkumlar için yolun uzaması anlamına gelmesi gerekirken Özgecan Aslan'ın yaşadığı yere geldiği için onurlandığını söyleyen Çilem, "Çünkü onun olduğu yerde dört duvar arasında mücadele verecektim" dedi. Özgecan için eylemler yapılırken yürüyüşlere katılamadığını ifade eden Çilem, o süreçte üzerindeki şiddetin sıklaştığı bir dönemde olduğunu anlattı. Özgecan için bir şeyler söylediği zaman şiddet gördüğünü anlatan Çilem "O cani adam Özgecan'ı suçlayarak beni bir kere dövmeye kalkıştı. Özgecan'ı öldürenler kendi cinsiyetinde olduğu için o bakış açısıyla bana hakaret ediyordu. Ben onun için yürüyemedim belki ama ben onun için Tarsus cezaevinde mücadele ettim" dedi.

"BEN O GÜN YAŞAMI KAZANDIM"

"Keşke Özgecan da mücadele edebilseydi" diyen Çilem,"Keşke onun da eline bir şey geçseydi de bugün yaşaydı. Benim durumum da o gün öyleydi o gün o silah patlamasaydı ben de can verecektim. Fakat ben kazandım. Bunu yüreklilikle söylüyorum. Ben kazandım. O gün hayatı, yaşamı kazandım. Her şeyi kazandım" dedi.


"KİRPİĞİMİZ YERE DÜŞMESİN DİYE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Cezaevinden çıkıp eve geldiği andan itibaren kadınların yanında olduğu Çilem Doğan, cezaevindeyken de yakından hissettiği, mektuplarla sürdürülen kadın dayanışmasını dışarıda da devam ettireceğini söyledi. "İçeride mektuplarla dayanışmaya devam ediyorduk. Dışarıda da bir mücadelenin devam ettiğini biliyordum. Şimdi dışarıda ömrümün yettiği yere kadar kadın dayanışmasının içinde yer alacağım. Bunun sözünü içerideyken de vermiştim şimdi de veriyorum. Kirpiğimiz yere düşmesin diye mücadele edeceğiz" dedi.

"BERAAT EDECEĞİME İNANIYORUM"

Dışarıda kendisine verilen desteğin kendisini güçlü kıldığını söyleyen Çilem, aldığı 15 yıl cezanın kendisine değil tüm kadınlara verildiğini dile getirdi. Ceza almasına yönelik tepkileri ve imza kampanyasını cezaevinden takip ettiğini söyleyen Çilem, ceza almasına üzülmediğini belirterek "Benim için daha çok çığlıkların yükseldiğini hissettim. Benim davam meşru müdafaanın kesin olduğu bir dava. Yargıtay'dan beraat edeceğimi biliyorum" dedi.

"KIZIMA ÖĞRETECEĞİM ÇOK ŞEY VAR"

Kızı Mira'ya kavuşan Çilem, dün hayata iki elle sarılıyorsam bugün Mira için dört elle sarılacağım" diyerek mutluluğunu dile getirdi. Kızına verebileceği çok şey biriktirdiğini söyleyen Çilem, "Biz Mira ile çok zor günler yaşadık. Mira anne karnındayken de doğduktan sonra da şiddetin her şeyini hissetti. Ben nasıl iliklerime kadar hissettiysem o da hissetti. Mira çok güçlü bir annenin kızı. Ona verebileceğim çok şey var" şeklinde konuştu.

"HER GÜN KATİLİN KOYNUNDA UYUYORDUM"

"Duruşma salonları, fabrikalar, sokaklar, caddelerde omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz" diyen Çilem, "Başından beri en çok kadınlar bu davayı takip etti. Bunun tahliye edilmemde etkili olduğunu hissettim. Hiçbir şikayetim olmasaydı da kadınların bana destek olacağına inanıyordum" dedi. Kendisini "Katil miyim?" diye hiç sorgulamadığını söyleyen Çilem, "Hiçbir zaman yoklamadım ben katil miyim diye, çünkü ben her gün ölüyordum. Çünkü ben katil değilim. Çünkü ben her gün katilin koynunda uyuyordum" ifadesini kullandı.

CEZAEVİNDEKİ KADINLAR ZILGITLARLA UĞURLADI

Cezaevinden çıktığı anları anlatan Çilem, kadınların kapılara vurarak, ses çıkararak, zılgıtlar atarak kendisinin tahliyesini kutladığını söyledi. Kimsenin memurları dinlemediğini anlatan Çilem, "Herkes bir şey söylüyordu. Bana destek oluyorlardı. Memurlar hakkınızda tutanak tutacağım diyor. 'Tut' diyorlar. 'Bugün tut. Ağır mahkum gönderiyoruz. Gitmesi gerekiyor. Haksız yere burada' diyorlar. Ben avukatları görene kadar çıktığıma inanmadım" şeklinde anlattı.

MAHALLESİNDEKİ KADINLAR DA SEVİNDİ

Çilem Doğan'ın tahliye edilmesi kadınların tamamında sevinç yarattı. Çilem Doğan'ın mahallesinde ailesinin oturduğu evi bulmaya çalışırken evin yerini sorduğumuz kadınların heyecanı gözlerinden okunuyordu. Çilem'in tahliye edildiğini duyan kadınlar kapıya koşup nasıl olduğunu anlamaya çalıştılar. Çilem'in geldiği ev Adana Kadın Platformu'ndan kadınlarla ve akrabalarıyla doldu taştı. Telefonlar hiç susmadı. Çilem kadınlarla sohbet etti. Mektupların kendisine destek olduğunu anlattı.

Çilem Doğan: Her Gün Katilin Koynunda Uyuyordum, O Gün Yaşamı Kazandım

Son Dakika Güncel Çilem Doğan: Her Gün Katilin Koynunda Uyuyordum, O Gün Yaşamı Kazandım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • katile katil denir: İyiki öldürdüm diye açıklama yapıyor ordaki çakma milletde oley çekiyor...utanmazlığın gelecegi son nokta bu .biride demiyor yav sen bir insan öldürdün katilsin,öldürdüğün insanınında ailesi sevenleri vardı diye ayıptır ayıp...suçu ve suçluyu kutsamayın.. 117 5 Yanıtla Sz: Aynen, adam ölmüş kendini savunamıyor. Bakalım kadının dedikleri doğru mu! Olayın aslını bilmeden kadını haklı görenler vebali aldılar 40 2
  • zorrik: Halk tvde izdivaç proğramı yapar yakında...demi yoldaş!! 98 4 Yanıtla
  • ah para ah: Millette ne para varmış elli bin kefalet dediler para anında yattı nerden geliyor bu yoğurdun bolluğu.içerde boncukmu satmış bu kadın. 86 0 Yanıtla Elf: Kadın sanki hapishanefen değil, güzellik salonunda çıkıyor.Balyajlı saçlar, kollarda dövmeler, makyaj full. Giden gittiğiyle kaldı! 66 1
  • analiz: Katil olan insanda ne olursa olsun bir pişmanlık bir eziklik belirtisi olur bunun suratında ilk günde dahil zerresi yoktu o ifadenin...bence planlı bir cinayetti bu.sağolsun özgür demokrat basın sürekli gündemde tuttu masum masum diyeki alakası yok...sonunda az ceza aldı vede tahliye oldu...ellibini kim verdi oda gerçekten ilginç...komunistlerde kirli çıkıymış demekki kapitalist olmuş hepsi.. 74 1 Yanıtla
  • gerçek şuki: Cezaevinde epey pirim yaptı,eğitimini aldı şimdide klasik sol jargonla konuşuyor...yakında nerde sosyalist bir faaliyet varsa içinde görürüz nede olsa özgürlük savaşcısıymış ya... 65 3 Yanıtla
  • kamil: İyi hoşta sonuçta sen bir insan öldürdün bunu gözardı edemeyiz.sanki kelebek oldu kızımız... 58 0 Yanıtla
  • Hayır yok bunda: Bide matah bişey yapmış gibi sırıtarak anlatıyor. Cani de olsa can aldın. Tip ve koldaki dövmelere bakılırsa bu kadın da sağlam ayak değil. 44 7 Yanıtla
  • ÜLKÜCÜ: Ellerine sağlık bacım , adam olan kadına el kaldırmaz , olmayanın da yeri mezardır. 19 24 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement