Çılgın 'Kara Cuma' İndirimleri Türkiye'de - Son Dakika
Ekonomi

Çılgın 'Kara Cuma' İndirimleri Türkiye'de

Amerika dahil dünyanın birçok ülkesinde uygulanan Black Friday indirimleri bu yıl Türkiye'de de gerçekleşti. Markalar yüzde 50'ye varan indirimler düzenledi.

28.11.2015 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başta Amerika olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde uygulanan Black Friday indirimleri bu yıl Türkiye'de de gerçekleşti. Yüzde 50'ye varan indirimler düzenleyen markaların sayısının önümüzdeki yıllarda artacağını belirten Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, "Black Friday'in günlük satışları yüzde 30 arttıracağını tahmin ediyorum" dedi.

SATIŞLARI ARTTIRIYOR

Black Friday'in artık tüm Türkiye'de bilinen bir indirim dönemi olduğunu söyleyen Sami Kariyo, şöyle devam etti: "Amerika ve Avrupa'da daha çok tüketici elektroniği ürünlerine ilgi oluyor. Ancak Türkiye'de hazır giyim sektörü bu alanda fark yaratıyor. Mağazalar yüzde 15 ile 50 arasında indirimler düzenliyor. Bu indirimler günlük satışları yüzde 30 oranında arttırıyor. Kara Cuma'ya katılan mağazaların sayısı önümüzdeki yıllarda artacaktır. Türkiye bu alanda fark yaratabilir."

YÜZDE 50 İNDİRİM VAR

Dün İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanınıda mağazalar 'Kara Cuma' indirimine gitti. Mağazaların bu indirim kampanyalarını 30 Kasım'a kadar düzenleyeceği belirtiliyor. İndirime giden bazı markalar:

İNDİRİM YAPAN MARKALAR

"Hepsiburada.com'da spor, outdoor, bebek ürünleri, oyuncaklar, süpermarket gibi farklı ürün kategorilerinde Black Friday dönemine özel yüzde 30'a varan ekstra indirimler uygulandı. NetWork, 27-30 Kasım tarihleri arasında tüm ürünlerde yüzde 40 indirim uyguluyor. Fabrika, Black Friday'e özel 1 ürün alana 1 ürün hediye ediyor. Que, 27-30 Kasım tarihlerinde giyim ürünlerinde yüzde 40 indirim uyguluyor. Beymen müşterilerine İki farklı kampanya hazırladı. GAP mağazalarında Black Friday için yüzde 50'lik indirime gitti. İpekyol, Black Friday'e özel yüzde 50'lik indirim kampanyası düzenledi. Penti mağazalarında 'Pink Friday' konsepti düzenledi ve yüzde 30 indirim yaptı."

ABD'DE 32 MİLYAR DOLAR HARCANACAK

Amerika Birleşik Devletleri'nde Black Friday yani "Kara Cuma" çılgınlığı yaşanıyor. Binlerce kişi yine noel alışverişi başlangıcı olan Şükran Günü yemeğinden sonra soluğu, gece yarısı olmasına rağmen indirimlerin olduğu mağazalarda aldı. Bu macera ve izdiham dolu günde, neredeyse bütün Amerikalılar işi gücü bırakıp alışverişe koştu. Yapılan araştırmaya göre bu yıl, 140 milyon kişinin mağazaları ziyaret etmesi, 4 günlük alışveriş sürecinde ise 32 milyar dolar para harcanması bekleniyor.

Çılgın \'Kara Cuma\' İndirimleri Türkiye\'de
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Çılgın 'Kara Cuma' İndirimleri Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (45)

  • Bayramımızdır CUMA: müslümanı kendi diniyle oyuna getirmek.. tepkini koy alışveriş yapma. 13 0 Yanıtla
  • Reyis: Kâfir cuma bilmez? 13 0 Yanıtla
  • gakgoş: neden cuma günü müslümanlara en güzel günü kötülemek için herşeyi yapıyorlar 13 0 Yanıtla
  • kerim 44: müslümanların kutsal günü olan cumaya kara demek adamı küfre kadar götürür burdan din kardeşlerime uyanık olup bu tür oyunlara dahil olmamamlarını tavsiye ederim. 12 0 Yanıtla
  • vatandaş rıza: art niyet ortada kara pazar yapsınlar bizimkilerde 8 1 Yanıtla
  • cCc ALP_ER cCc : KARA CUMA ADI ALTINDA DİNİMİZE HAKARET VAR. BU TÜR ALIŞVERİŞLERE MÜSLÜMANLAR İRABET ETMESİNLER. 9 0 Yanıtla
  • .....: Eyy ABD bizim cumamız öyle mübarek ve aydınlık ki..Allah bunu anlamana sanada nasip etsin.. 7 1 Yanıtla
  • gakgoş: kampanyayı yapan bu tür mağazalardan alış veriş yapmayın ..... 8 0 Yanıtla
  • türk oğlu türk : neden kara pazar değilde kara cuma. müslümanlar kendinize yani kendimize gelelim 8 0 Yanıtla
  • Vatandaş: Cuma gününü kötüleyen iş yerlerinden alışveriş yapmayalım!..cuma günü bizim için kutsal birgündür bunun yerine mübarek cuma indirimi yapılsa daha iyi olur... 8 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement