Cilo Doğa Derneği'nden Taş Ocağına Tepki - Son Dakika
Yerel

Cilo Doğa Derneği'nden Taş Ocağına Tepki

Cilo Doğa Derneği\'nden Taş Ocağına Tepki

Hakkari Cilo Doğa Derneği, Zap Vadisi'nde bulunan Astenga Mira (Kral Geçidi) bölgesinde yeni kurulan taş ocağına tarihe zarar verdiği gerekçesi ile tepki gösterdi.

19.11.2015 13:35  Güncelleme: 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ (İHA) – Hakkari Cilo Doğa Derneği, Zap Vadisi'nde efsaneye de konu olan Astenga Mira (Kral Geçidi) bölgesinde yeni kurulan taş ocağının tarihi mekanları tahrip ettiğini öne sürerek tepki gösterdi.

Hakkari- Van karayolu üzerindeki tarihi mekanlara giderek burada açıklamada bulunan Cilo Doğa Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Tansu, Zap Vadisi'nin Hakkari için büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Hakkari yöresindeki vadilerin kentin doğası, kültürü ve edebiyatına konu olduğunu belirten Tansu, vadi üzerindeki köylerin Zap suyu ile geçimlerini sağladıklarını söyledi. Tansu, "Vadi, Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Yeni Köprü'den Çukurca yolu üzerine kadar talan ediliyor. Doğası tahrip ediliyor. Ceviz ağaçları yerinden sökülüyor. Taş ve topraklar dereye dökülüyor. Depin'de taş ocakları var. Çukurca yolu üzerinde maden ocakları var. Astenga Mira dediğimiz bu bölge ise taş ocağına çevriliyor. Astenga Mira dediğimiz bu bölgede hikayeler yazılmıştır. Zap Vadisi birilerine peşkeş çekiliyor. Doğa güzellikleri, tarihi dokusu ile meşhur olan vadimiz neredeyse adım başı bir taş ocağı ile bilinçli bir şekilde tahrip ediliyor. Zap Vadisi, tahrip edilmek üzere parsellenmiştir. Birilerine peşkeş çekiliyor. Burada yaşayan canlılar ve doğamız yok oluyor" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cilo Doğa Derneği'nden Taş Ocağına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement