Cilt Bakımı, Farklı Uygulamaların Etkisiyle Cildi Canlandırıyor - Son Dakika
Güncel

Cilt Bakımı, Farklı Uygulamaların Etkisiyle Cildi Canlandırıyor

Cilt Bakımı, Farklı Uygulamaların Etkisiyle Cildi Canlandırıyor

Cildin sağlıklı olması için özen göstermek, cilt bakımları yaptırmak, yaşın ilerlemesiyle oluşacak kırışıklık gibi problemlerin önlenmesi bakımından avantaj sağlıyor.

10.07.2014 15:10  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksi takdirde UV ışınları, makyaj, sigara, stres, hava değişimleri ve yanlış beslenme cildi olumsuz yönde etkiliyor, cilt yorgun ve solgun görünüyor. Doğum sonrasında hormonal değişimlerin etkisiyle ciltte kalan bazı lekelenmeler de, doğru cilt bakımı yapılmadığında kalıcı olabiliyor.

20'li yaşlardan itibaren her kadının hem cilt hijyeni, bakımı ve korunması amaçlarıyla, düzenli olarak ayda bir kez cilt bakımı yaptırması gerekiyor. Doğum sonrası lekeler gibi cilt problemleri, cilt bakımı sayesinde etkisiz hale getirilebiliyor.

Cilt bakımı uygulaması yaklaşık iki saat sürüyor; süt ve tonik ile temizleme, peeling, ozon artı buhar, serum ve ampul emilimi yüz masajı, maske, yüksek frekans ve kremleme işlemlerini kapsıyor. Bu uygulamalar ile cilt temizleniyor, tıkalı gözenekler açılıyor, kan dolaşımı hızlandırılıyor, cilt ölü hücre ve siyah noktalardan arındırılıyor; nem depo edici ve hücre yenileyici işlemlerle canlı bir cilt ortaya çıkıyor.

Cilt bakımının etkinliğini artırmak için, dikkat edilmesi gerekenler

- Günde 2 litre su içilmelidir.
- Düzenli cilt bakımı yaptırılmalıdır.
- Sigara içmekten kaçınılmalıdır.
- Aşırı güneşlenilmemelidir.
- Makyaj çıkarmadan yatılmamalıdır.
- Cilt aksatılmadan her gün nemlendirilmelidir.
- Her hafta bir peeling yapılmalıdır.
- 15 günde bir maske uygulanmalıdır.
- Sivilce ve komedonlar bilinçsizce sıkılmamalıdır.
- Cilt tipine uygun bir güneş koruyucu kullanılmalıdır.
- Yüz ölü hücrelerden temizlerken sert hareketlerden ve zorlamalardan kaçınılmalıdır. Ölü hücreler cilt yüzeyindedir ve hafif bir sürtme hareketiyle kolayca dökülür. Aksi takdirde henüz dökülmeye hazır olmayan hücrelerin de zorlanmasına ve netice olarak kılcal damarların yüzeye çıkmasına, koruyucu yağların yok edilmesine ve cildinizin tahriş olmasına sebep olunabilir.

Kit bakımlar ile cilt lekeleri tarih oluyor

Klasik cilt bakımının yanı sıra kişiye özel kit bakımlarda öneriliyor. Bunlar kırışıklık bakımları, akne bakımları, doğum sonrası leke bakımları ve vitamin bakımları olmak üzere kişiye sunuluyor. Cilt tipine ve ihtiyacına en uygun bakım belirlendikten sonra seans aralıkları cildin durumu gözlemlenerek, haftada bir iki haftada bir olarak devam ettirilmesi önem kazanıyor.
Kit bakımlar ortalama 8 ile 12 seans arasında gözle görülür başarılı sonuçlar sağlıyor. Salon bakımlarının yanı sıra, evde de cilt için uygulanabilecek farklı yöntemler kullanılıyor. Örneğin; tonik ihtiyacını karşılamak için, her akşam gülsuyu kullanmak gibi alternatif çözümler oluşturulabiliyor. Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için zararlı ışınlardan cilt korunması, düzenli olarak cilt bakımı yaptırılması, bunların ev bakımlarıyla desteklenmesi gerekiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cilt Bakımı, Farklı Uygulamaların Etkisiyle Cildi Canlandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement