Cimbom S.o.s Veriyor: 2-1 - Son Dakika
Spor

Cimbom S.o.s Veriyor: 2-1

Galatasaray, Sivasspor deplasmanında rakibine 2-1'lik skorla boyun eğerek Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada önemli bir fırsatı tepti.

12.04.2014 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta karşılaşmalarında Sivasspor'a konuk olan Galatasaray, sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrılarak ikincilik yolunda ağır bir darbe aldı.

Sivasspor'a galibiyeti getiren goller Aatıf Chahechouhe ve John Utaka'dan gelirken, sarı-kırmızılı takım böylelikle üst üste oynadığı 6. deplasman maçında da puan kaybı yaşamış oldu.

Aatıf'a cevap Yekta'dan

2 - 1

6

İsabetli şut

4

10

İsabetsiz şut

9

5

Korner

6

17

Faul

7

1

Sarı kart

2

0

Kırmızı kart

0

%40

Topla oynama

%60

Karşılaşmanın ilk yarısının ilk 20 dakikalık bölümünde Sivasspor oyun üstünlüğünü elinde bulunduran taraf olsa da, Galatasaray son bölümlere doğru toparlandı.

16. dakikada Adem'in ceza alanı dışından şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

17. dakikada sol kanattan topla ceza alanına doğru hızla mesafe kat eden Chahechouhe, meşin yuvarlağı ceza yayındaki Utaka'ya aktardı. Bu futbolcunun ara pasında kaleci Muslera'dan sektikten sonra boşta kalan topu önünde bulan Chahechouhe, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0

22. dakikada ani gelişen Sivasspor atağında Aydın'ın ceza alanı sol çaprazından arka direğe ortasında Burhan'ın kafa vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı.

26. dakikada Cicinho'nun sol kanattan kullandığı kornerde ceza yayı sağ çaprazında topu kontrol eden Kadir'in vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta gitti.

27. dakikada Utaka'nın topuk pasında topla buluşan Aydın'ın ceza alanına girer girmez şutunda kaleci Muslera, topu son anda kornere tokatladı.

33. dakikada sol kanattan son çizgiye inen Umut'un ortasında Eboue'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

40. dakikada Eboue'nin pasında ceza alanında topla buluşan Telles'in vuruşunda, kaleye doğru yönelen topu Da Costa, son anda kornere gönderdi.

42. dakikada korneri kullanan Selçuk, topu Yekta'ya gönderdi. Meşin yuvarlakla mesafe kat ederek ceza alanına giren Yekta'nın vuruşunda top, ağlarla buluştu: 1-1. Bu gol aynı zamanda ilk 45 dakikanın sonucunu belirleyen gol oldu.

İkinci yarının detayları birazdan...

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Roberto Carlos

Performans: 8/10

Takımı ilk yarıya oldukça etkili başladı. Farkı ikiye çıkarabilirlerdi ama olmadı. İkinci golden sonra biraz fazla geriye gömülseler de istediklerini aldılar.

Roberto Mancini

Performans: 5/10

Takımı maça çok tutuk başladı. 4-4-2'ye dönmesi doğru tercih olsa da eksiklerin de etkisiyle çok etkisiz bir oyun ortaya kondu.

Zorunlu değişiklikler Konuk ekip Galatasaray, kart cezalısı Felipe Melo, Wesley Sneijder ve Hakan Balta ile sakatlıkları bulunan Didier Drogba, Aurelien Chedjou ve Ceyhun Gülselam'dan yoksun kadroyla maça çıktı. Ligde geçen hafta Fenerbahçe ile oynadıkları maçın ilk 11'inde 4 değişiklik yapan Mancini, savunmada Hakan Balta'nın yokluğunda Koray Günter'e, orta sahada Melo ve Sneijder'in yerine Veysel Sarı ve Izet Hajrovic'e, ileri uçta ise Drogba'nın yokluğunda Umut Bulut'a şans verdi.

Da Costa döndü Sivasspor'da ise ligin 22. haftasındaki Kasımpaşa maçında gördüğü kırmızı kart sonrası verilen 6 maçlık cezayı tamamlayan Portekizli stoper Manuel Da Costa, bu maçta takımdaki yerini aldı.

Tribünler doldu Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren futbolseverler, Sivas 4 Eylül Stadı'nın tribünlerini doldurdu. Galatasaraylı taraftarlar, havuz tarafı kale arkası tribününde kendilerine ayrılan bölümü doldurarak, takımlarına destek verdi.

Süleyman Gültekin unutulmadı Basın mensupları, maç öncesinde, foto muhabirlerinin karşılaşmalarda görev aldığı korner çizgisi kenarında bir araya gelerek, geçirdiği kalp krizi sonucu 7 Nisan'da yaşamını yitiren Sabah Gazetesi Spor Servisi Fotoğraf Editörü ve Türkiye Spor Yazarları Derneği İstanbul Şubesi Asbaşkanı Süleyman Gültekin'i andı.

Cimbom S.o.s Veriyor: 2-1
Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Cimbom S.o.s Veriyor: 2-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı
    14:53 Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı

    Bu yıl 28 Nisan Pazar günü koşulacak olan Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu için tanıtım toplantısı düzenlendi. Geçen yıl 12 bin kişinin kayıt yaptırdığı maratona bu sene 16 bin kişi kaydoldu. Ayrıca bu sene ilk defa 16 yaş ve üstü gençler de yarı maratonda koşacaklar.

  • NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor
    14:42 NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda NEVÜ, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Erkek Futsal Takımları karşılaşacak. Ayrıca NEVÜ, Mersin Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Kadın Futsal Takımları ile de mücadele edecek.

  • Panathinaikos, Fatih Terim ile yola devam kararı aldı
    14:36 Panathinaikos, Fatih Terim ile yola devam kararı aldı

    Yunanistan Süper Lig'inde şampiyonluk mücadelesi veren Panathikos, şampiyon olamasa da teknik direktör Fatih Terim ile yola devam etme kararı aldı. Tecrübeli teknik adam ile başkan Giannis Alafouzos bir araya gelerek önümüzdeki sezonun planlamasına başladı.


Advertisement